Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programında Eskişehirli şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi. Programa Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri katıldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, 'Ahmet Başkanımız sağ olsun, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Kahvehanede bile oturuyoruz kendisiyle. Ahmet Başkana ulaşmakta hiç güçlük çekmeyiz' diye konuştu.
ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayarak, 'Biz sadece şehitlerimizin, gazilerimizin özel günlerinde değil; 365 gün bu baş tacı insanlarımızla ilgileniyoruz ve bir aradayız. Hiçbir zaman şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmadık. Onların sadece ve sadece mutluluğu, esenliği için çalışmalarımızı sürdürdük ve neticesinde aramızda çok iyi ilişkiler gelişti. Kendi kendime düşünüyorum; iyi ki belediye başkanı olmuşum da bu güzel insanları tanıştım. 15 yıllık belediye başkanlığım döneminde bu şehirde sevgili hocamla beraber önemli işler yaptık. Tepebaşı'nı en iyi noktalara getirmek için çok çaba sarf ettik. Bugün Tepebaşı birçok insanın özendiği bir ilçe haline geldi. Tepebaşı bir aile gibi oldu. Hiçbir zaman şehit kanı üzerinden siyaset yapmadık. Sadece ve sadece baş tacı yaptık. Sizin yakınlarınız, vatanını vermedi, kanını verdi. Eğer onlar olmasaydı bugün Türkiye'de olamazdık' ifadelerini kullandı.
SESİNİZ OLACAĞIZ
CHP Milletvekili Utku Çakırözer ise 'Sizlerin, şehitlerimizin sayesinde huzur içinde başımızı yastığa koyabiliyoruz. Meclis'te sesiniz olmaya devam edeceğiz' dedi. Ardından konuşan CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de 'Şehit haberleri almayacağımız, barış, hoşgörü içinde, Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi doğrultusunda günlerin uzak olmamasını diliyorum' diye konuştu.
EMANETSİNİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de 'şehitlerimiz bu memlekette bütün milletin güvenliğini sağlamak için kanlarını akıttılar toprağa. Eğer bugün sizlerle bir arada olabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Sizler, bize onların en büyük emanetlerisiniz. Biz emanetimizi yani sizleri daima başımızın sütünde taşıma inancındayız. Kapılarımız sizlere her zaman açık. Her türlü başvurunuz, bizler için çözülmesi gereken öncelikli konudur' dedi. Programda konuşmaların ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Uluçeşme, başkan ve milletvekillerine dernek rozeti taktı. Daha sonra Başkan Ataç ve Başkan Büyükerşen de dernek temsilcilerine günün anına armağanlar takdim etti.
HER ZAMAN YANIMIZDA
Etkinliğe katılan Kıbrıs Gazisi Şaban Dönmez, 'Sayın Ahmet Başkanımız yıllardır gazilerimize sahip çıkan, ziyaret eden, her etkinliğe davet eden tek başkanımız. Türkiye'de daha eşi yoktur. Türkiye'de birçok şehri gezdim, hiçbir belediye başkanının gazilerine bu kadar sahip çıktığını görmedim. Tepebaşı Belediyesi'ne büyük hizmetlerinden dolayı da teşekkür ediyorum' dedi. Gazi Kadir Küçüksu da 'Sayın Ahmet Başkanımızın böyle güzel bir etkinlikler ile bizleri buluşturması çok güzel. Neden? Geçmişi bilmezseniz, geleceğiniz olmaz. Çünkü bu vatan bizim, bu vatana sahip çıkan insanların yeni nesillere örnek olması güzel. Hem gazi arkadaşlarımızla tekrar kaynaştırıyor hem de birlik beraberliğimize güzle bir örnek teşkil ediyor. Anılmak, hatırlanmak çok güzel. Tepebaşı olarak da çalışmalardan memnunuz' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim