AK Parti Odunpazarı 5. Olağan Kongresi, Porsuk Kapalı Spor Salonu'nda yoğun kalabalık ve coşkuyla gerçekleştirildi. Kongreye Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda kişi katıldı. Divan Başkanlığını Av. Abdullah Güler'in yaptığı kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Ali Acar kürsüye çıktı.

BEN DEĞİL BİZ DAVASI
'Her görevi her zaman yapmaya hazırız' diyerek sözlerine başlayan Acar, 'Bizim davamız asla ve asla ben davası değil her zaman söylediğim gibi biz davası olmuştur. Biz olduğumuz zaman birlik ve beraberlik içerisinde bulunduğumuz zaman inşallah sayın cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi 2023 hedeflerimiz, 2053, 2071 hedeflerimiz Türkiye için gerçekleşecektir. Bu hedeflere ulaşma noktasında bize düşen görev ne olursa hepsini yapmaya hazırız' ifadelerini kullandı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Eskişehir'in 2004 yılından itibaren yerel belediyecilikte AK Parti hizmetiyle tanıştığını söyleyen İl Başkanı Zihni Çalışkan, 'Bu dönemden sonra gerek Odunpazarı'nda gerek Tepebaşı'nda çok ciddi yatırımlar yaptık. Ama bugün görüyoruz ki AK Parti döneminde başlayan toplu konut idaresinin projeleri dahi akamete uğratılıyor. Millet Bahçeleri yapılmıyor. Sadece biz isim önerdik diye mevcut kırk dönüm Millet Bahçesi'ni Odunpazarı Belediye Başkanımız yapmıyor. Biz hizmetlerin her daim takipçisi olacağız. Keza ister adı kentsel dönüşüm olsun, ister afet riskli alanlar olsun ilçe belediyemize düşen görevlerin takipçisi olacağız. Porsuk 1-2 projeleri belediye meclisinden geçti. Yine bu projelere ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı herhangi bir engeli olmadığı halde daha önce olduğu gibi yine bir çivi çakmıyor. Gündoğdu 1-3 projeleri hazır. Hizmet etmek istiyorsanız bakın meclis çoğunluğunuz da var. Yeter ki hizmet üretmek isteyin' dedi.

HİZMET ETTİK
Yoğun yağış nedeniyle konuşmasına bir süre aran veren Çalışkan, ardından 'Şimdi dışarıya baktığınızda bu şehrin yağmur suyu borularının olmadığını, her yerin göle dönüştüğünü, Avrupa şehri Venedik gondollarının artık bu yağmur sularında dolaştığını göreceksiniz. Üzülüyoruz. Şehrimiz çok kıymetli. Şehrimizin kuruluşu ve şehrimize hizmet edenler sadece mevcut belediye başkanları değil. 1936'da Sayın Belediye Başkanımız bu şehre Kalabak suyunu 40 kilometre öteden getirdi' diye konuştu.

EMEĞİ ÇİĞNETMEYİZ
AK Parti'nin iktidar olduğu dönemde şehrimize 24 milyar değerinde yatırım yaptığını belirten Çalışkan, 'En son Millet Bahçesi'ni hizmete açacağız. Duyuyorum ki Stadyumda yaptıkları gibi bizim Millet Bahçemizin önüne tabela getiriyorlarmış. İster ilçe belediye başkanı olsun, ister mevcut büyükşehir belediye başkanı olsun hizmeti siz kendiniz üretin. AK Parti'nin hizmetlerinin önüne tabela dikip algı oluşturmayın. Çünkü bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin emeği var. Biz kimsenin emeğini size çiğnetmeyiz. Bu şehrin trafik, ulaşım sorunu var. Bu sorunlara bir de ESTRAM sorunu eklemeyin. Ulaşım sorununu çözmek için tramvaya ihtiyacı var. AK Parti icraatları ortada. Muhalefette olduğumuz yerel yönetimlerde her zaman hizmetleri denetleyeceğimizi, iktidarımızın yaptığı projelere her zaman sahip çıkacağımızı buradan belirtelim. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde şehrimize yapılan yatırımların ne kadar kıymetli olduğunu pandemi döneminde daha çok gördük. Şehir Hastanemiz ve Yunus Emre Hastanemiz açıldıkları günden beri 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyorlar. Biz hiçbir zaman ayrışmayacağız, tek vücut olacağız' ifadelerini kullandı.

POZİTİF AYRIMCILIK
Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç ise hükümetin yürüttüğü politikalarla ilgili uzun bir konuşma yaptı. Kılıç, Eskişehir'e dair ise şöyle konuştu: 'Burası güzel bir şehir. Adı Eskişehir. Eski olmak iyidir, kadim bir şehir. Eskişehir'e ilk geldiğimde 15 yaşında bir lise talebesiydim. O zaman da Eskişehir'in bir güzel havası vardı. Aura diyorlar ya. Bugün de Eskişehir'in güzel bir atmosferi var. Güzel bir şehirde yaşıyorsunuz. Doğası güzel, toprağı kıymetli, barajları var, ağaçları var. Ama farklı da bir yapısı var. Nüfusun büyük bölümü Odunpazarı ve Tepebaşı'nda. Yani şehir merkezinde yaşayan bir kentimiz var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin icraat yolculuğunda pozitif ayrımcılık görmüş de bir Eskişehir var. Yunus Emre Devlet Hastanemiz varken, Eskişehir Şehir Hastanesi'ni de kazandıran bir anlayış var Eskişehir'e yönelik Ankara'da. Bir ilgi bir alaka, bir sevgi bir muhabbet var.'

TEŞKİLAT ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:
Konuşmaların ardından Ali Acar yeniden göreve seçildi. AK Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı ise şu isimlerden oluştu: 'Serdar Akyüz, Hasan Taşçioğlu, Halide Akay, Ümit Sezer, Ali Çelik, Eray Uzun, Kamil Demir, Kübra E. Ceylan, Meral Bursalı, Ferda Kaya, Müslüm Okan, R. Mutlu Keskin, Semra Aksöz, Serdar Ünlüce, Bilal Karagöz, Funda Ö. Karadayı, Fatma Elma, Yasin Turgut, Lale Şahin, Cengiz Kalkan, Yüksel Sönmez, Tunahan Öztürk, Murat Altın, Ummuhan Turmuş, H. Hüseyin Ertuğrul, Tevfik Demiryürek, Saadettin Çakar, Tayfun Okçu, Battal Şahin'
Editör: TE Bilisim