CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ve CHP İl Başkanı Recep Taşel'in de katıldığı açıklamayı gerçekleştiren CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. N. Ulaş Kutlu, Eskişehir'de özellikle son 1 yıl içinde, hakkaniyete ve hukuka uygun olmayan, yaşanan birçok olay sebebiyle günlerinizin çoğunu emniyette, karakollarda ve adliyede geçirdiklerini söyledi.

Kutlu, 'Bildiğiniz üzere, sırf soruyoruz etiketiyle AKP'nin hesap veremediği ya da vermekten çekindiği soruları sosyal medyadan AKP'li yerel siyasetçilere sordu diye, yaklaşık 10'dan fazla partilimiz kişilerin huzurunu, sükûnunu bozma ve hakaret şikayetleri nedeniyle ifadeye çağırılmıştı. Yapılan soruşturmalarda birçok üyemiz hakkında takipsizlik kararı verilmişken, parti üyemiz Arzu Sezen hakkında kişilerin huzurunu ve sükûnunu bozma suçu bahane edilerek bugün buraya geldiğimiz dava açılmıştır. Dosya kapsamında verilecek karar kuşkusuz beraat olacakken, 4 Nisan tarihindeki AKP İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın sosyal medyadan sanki bir lütufmuş gibi yaptığı açıklama ile AKP'li yöneticilerin, partililerimiz hakkındaki şikayetlerini geri çektiklerini açıklamaları bizce çok manidardır. Şöyle ki, iktidarı kaybedeceğini bilen AKP, bu davayı da kaybedeceğini çok iyi bildiği için, bu hafta alelacele bu davadan şikayetini geri çekmiştir. Şimdi buradan sormak gerekir ki, hukuka aykırı olduğunu bile bile şikayetçi olduğunuz dosyalardan beraat kararı alınacağını anladığınızda neden son dakikada şikayetinizi geri çektiniz? Bunun yargıyı fuzuli yere meşgul etmekten başka bir amacı var mıdır?' dedi.

SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
Parti binalarına astıkları 'Ekmeğe vergi, faizciye dolar garantili faiz' yazılı pankart nedeniyle yaşanan hukuki mücadelede yaptıkları itirazın kabul edildiğini duyuran Kutlu, 'Halkımız bilmelidir ki, hukuka aykırı olarak verilen her türlü emre ve karara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz' ifadelerini kullandı. 12 Şubat tarihinde 'Zamlar Geri Alınsın' diye haykırmak için halkın bir araya geldiğini ve bu eyleme katıldıkları gerekçesiyle emniyete çağırılan 100 vatandaş olduğunu hatırlatan Kutlu, 'Bugün geldiğimiz ekonomik hal itibari ile iktidar yanlıları bile yapılan zamlardan isyan ederken, yine haklı olan ve geçinemeyen vatandaşlarımızı iktidar gücüyle karakollara ve mahkemelere sevk ettiler' şeklinde konuştu. Kutlu sözlerini şöyle noktaladı: 'İktidar tarafından bilinmelidir ki, Eskişehir halkı ve Cumhuriyet Halk Partisi mensupları olarak; yılmadan, korkmadan, yorulmadan, tüm hukuksuz davalara, hukuksuz emirlere, hukuksuz kararlara karşı, tıpkı Arzu Sezen'in dosyasında olduğu gibi, 'Soruyoruz, Sorguluyoruz, Susmuyoruz.' Biz halkız ve halkın sesiyiz. Her zaman dimdik durarak, her türlü hukuksuzluğa karşı direneceğiz ve hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.'

Editör: TE Bilisim