Kış aylarına yaklaşırken tezgahlarda sezon meyveleri yerini almaya başladı. Cennet hurması, kestane, kivi gibi meyveler satışa çıktı. Aras, özellikle kudret narı ve ejder meyvesinin de bu süreçte talep gördüğünü söyledi. Son günlerde elma, portakal gibi kış meyvelerinin çoğalmaya başladığını belirten Aras, 'Yeni başlayan meyveler dersek hurma, kestane, kivilerimiz yeni başladı. Çileğimiz sonlara geliyor. Şu an hurma 8-10 TL, kestane 20-25 TL, kivi 10-15 TL arası değişiyor. Şu anda kudret narına da talebimiz var. Özellikle ejder meyvesi kudret narına bir talep var. Kudret narı mide ağrısı olanlar için öneriliyor' dedi.
MALİYETLER ARTTI
Meyve fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen Aras, 'Bütün işlerde fiyatlar yüksek. Niye? Maliyetler arttı, masraflar ağır. İster istemez de bunlar fiyatlara yansıyor yani. Ucuz olsa her şey ucuz olacak da mazottur, benzindir, bazıları dolarlı, marklı ticarette bunlar var. O yüzden haliyle bunlar fiyatlara yansıyor, o da vatandaşı etkiliyor' ifadelerini kullandı. Vatandaşların meyve aldığını ancak az miktarda aldığını vurgulayan Aras, 'Normal bir ailenin bir haftalık meyve alışverişi en az 100 TL. Ama herkes alamıyor tabi. Bütçesine göre alıyorlar, az alıyorlar. Olduğu kadar diyorlar yani. Çok fazla talep yok. Ama yine de alıyorlar. Çünkü sağlık. Bugün doktora gitseler o da para. Mallar çoğalırsa haliyle fiyatlar düşecek. Bu biraz arz talep meselesi' şeklinde konuştu.
Meyve fiyatlarının kilosu ise şu şekilde: Cennet hurması: 8 TL, kivi: 10-15 TL, kestane: 20-25 TL, nar: 5 TL, üzüm: 5 TL, portakal: 10 TL, mandalina: 5 TL, elma: 7-10 TL. HM
Editör: TE Bilisim