Hiç SGK primi gerektirmeyen ve tamamen karşılıksız olan devletin değişik birçok yardımları bulunmaktadır. İşte o yardımları;

600 TL'ye Kadar Karşılıksız Doğum Yardımı

15/052015 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarına ve mavi kart sahiplerine, canlı doğan;
Birinci çocuğu için 300.-TL,
İkinci çocuğu için 400.-TL,
Üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600.-TL tutarında
Doğum yardımı yapılmaktadır. Bu yardım; annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda anneye verilmekte, başvurular ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurt dışında Konsolosluklar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları ise ilgili kurumlarına yapılmaktadır.

Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Aylık 1.085.-TL Yardım

Aylık gelirleri 967.- TL'nin altında olan söz konusu hastalar bu yardımlardan faydalanabilir. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların ikametgahlarının bulunduğu il/ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına başvuruda bulunması yeterlidir.

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara 500 TL Yardım

Eşi vefat etmiş kadınlara muhtaçlıkları ve şartları sağlama durumları devam ettiği süre içerisinde aylık 250 TL olmak üzere 2 aylık periyotlarla 500 TL düzenli nakdi yardım verilmektedir. Bu yardım için kadınların, resmî ikametgahlarının bulunduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuru yapması yeterlidir.

Muhtaç Asker Ailelerine 500 TL Yardım

Muhtaç er ve erbaşların ailelerine aylık 250TL olmak üzere 2 ayda bir 500 TL'lik yardımlar PTT'deki hesaplarına yatırılmaktadır.
Bu yardım için de vatandaşların resmî ikametgahlarının olduğu il/ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bir dilekçe ile T.C. Kimlik Numarası içeren bir nüfus cüzdanları ile başvurmaları gerekmektedir.

Barınma Yardımları

Oturulamayacak derecede eski bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım ve onarımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır. Bu yardım programı sayesinde evlerinin bakımını yapamayacak durumda olan ve kötü şartlarda hayatını idame ettiren vatandaşlarımız sağlıklı ve sıcak bir hayat ortamına kavuşmaktadır. Bu yardım için de vatandaşların resmî ikametgahlarının olduğu il/ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bir dilekçe ile T.C. Kimlik Numarası içeren bir nüfus cüzdanları ile başvurmaları gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim