Toplantıda konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, 'uluslararası alanda işbirliklerine katkı sağlamak için düzenlediğimiz bu toplantı ihracatçı ve yatırımcı üyelerimizin yeni pazarlara açılması konusunda destek sağlayacaktır. Anlatılacak destekler uluslararası işbirliğine ya da proje yönetimine yönelik olacaktır. Ayrıca uluslararası işbirliği oluşturmak amaçlı Amerika'ya ticari heyetler götürmek, konferanslar düzenlemek ya da çeşitli eğitim program organizasyonları bu destekler içerisinde yer alıyor. Umarım sanayicilerimiz bu imkanları değerlendirecektir' dedi.

USTDA'nın yenilenebilir enerji, ulaştırma, elektrik dağıtım, Telekom ve raylı sistemler gibi altyapı sektörleri için çeşitli hibeler veren bir kurum olduğunu açıklayan Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) Türkiye Müdürü HeatherLanigan, bu hibelerin uluslararası işbirliğine ya da proje yönetimine yönelik olduğunu açıkladı.

Toplantıda bilgi veren bir diğer isim Amerikan Ticaret Bakanlığı Türkiye Masası Sorumlusu RyanBarnes ise söz konusu desteklerin özellikle yeni yatırım potansiyeli olan firmalar için yararlı olabileceğinin altını çizdi.

Toplantıda yapılan bilgilendirmelerden sonra Eskişehirli firmalar ABD heyetinden konunun detayları hakkında bilgi aldı.(HM)

Editör: TE Bilisim