Alanında en prestijli yarışlar arasında yer alan 29 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasındaki etkinlikte 25 ülkeden 140 takım araç projeleri ile mücadele etti. Hidroana ekibi yarış öncesinde üç gün süren ve oldukça yüksek standartları içeren teknik kontrolleri tek seferde geçerek piste çıkmaya hak kazandı.
YUKARI TAŞIDI
Dünya devleri ile aynı platformda mücadele eden Hidroana, 'Hidrojen Prototip' kategorisinde 337 km/m skor elde ederek yarışmayı dünya 6'ncısı olarak tamamladı. Hidroana ayrıca geçen sene düzenlenen aynı yarışta elde ettiği 313 km/m3 olan skorunu, 337 km/m3 değerine yükseltme başarısını da göstermiş oldu. Araç 1 metreküp hidrojen ile 337 kilometre yol alarak kendi derecesini de yukarıya taşımış oldu.
ÇEVRECİ PROJE
Dünya 6'ncılığı ödülü ile Londra'dan dönen Hidroana ekibinin Akademik Danışmanı Mühendislik Fakültesinden Doktor Öğretim Üyesi İrfan Töre, başarılarına ilişkin şunları söyledi:
'Yarış sonucunda kazandığımız başarı, bize bu alan için güç verdi. Bunun yanı sıra dünya genelinden katılan tüm ülkeler arasında elde ettiğimiz Dünya 6.'lığı Derecesi, disiplinlerarası projemizin önemini bize bir kez daha hatırlattı. Gelecek yıl daha iyi dereceleri üniversitemize getirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.'
DESTEKLEYECEĞİZ
Hidroana aracının ESTÜ ve ülkemiz için gurur kaynağı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu ise şunları söyledi: 'Hidroana çevre dostu teknolojiler için önemli bir adım. Hidroana projesi ekibine teşekkürlerimi iletiyor, Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak her zaman bu ve benzeri projelerin destekçisi olacağımızı da belirtmek istiyorum' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim