Yaklaşık 2 aydır Uluönder Mahallesi'ne dadanan hırsızlar önceki gün sabaha karşı 4 tane dükkan soydu. Kuaföre, çiğföfteciye, terziye ve yemek salonuna giren hırsızların şeker, çay hatta tüp kafasını bile çalması şaşkınlık yarattı.

'YARIM SAATTE DÖRT DÜKKÂNI SOYMUŞLAR'

Salih Bozok Caddesi üzerinde bulunan çiğköfteci dükkanının sahibi Sinan Soyder televizyon, laptop ve bir miktar paranın çalındığını söyleyerek, 'Kapıları çok rahat açmışlar ve bir dakikada işlerini bitirmişler. Yarım saatte dört dükkanı soymuşlar. Kameraları izledik, yüzleri de ortada. Gayet rahat bir şekilde hırsızlık yapmışlar. Bu hırsızlıkların bu kadar artmasının sebebi ise Tepebaşı Karakolu'nun Ertuğrulgazi Karakolu'na bağlanmasıdır. Ne zaman bu sisteme geçildi hırsızlıklar arttı. Bu kadar açık olan bir olay nasıl oluyor da çözülemiyor? Bizler bu hırsızlık olaylarının bir an önce çözülmesini istiyoruz' dedi.

'ERTUĞRULGAZİ KARAKOLU'NUN BİR OLAYI ÇÖZDÜĞÜNÜ GÖRMEDİM'

İsmet İnönü 2 Caddesi üzerindeki yemek salonu sahibi Ali Göçmez ise geçen aylarda da hırsız girdiğini ve dükkanın camının kırıldığını belirterek, ' Laptop, 2 telefon ve 275 lirayı çalmışlar. Telefonların şarj aletlerini, numaralı gözlüğümü dahi almışlar. Birde dalga geçer gibi 10 kuruş masanın üzerine bırakmışlar. 1996 yılından bu yana Eskişehir'deyim ve Ertuğrulgazi Karakolu'nun bu zamana kadar bir olayı çözdüğünü görmedim. Son 2 aydır mahalleye dadandılar ve neredeyse her gün hırsızlık oluyor. Birde şimdi Şirintepe'de çok para var girmedik yer kalmayacak diyorlarmış. Bu durumun bir an önce çözülmesini istiyoruz' dedi. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim