AK Parti Eskişehir İl Başkanlığında aylık basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ve Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu katılarak, Eskişehir gündemine ilişkin açıklamalarda bulundular.
FAYDALI SONUÇLAR ALIYORUZ
Sahada aktif olarak vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Zihni Çalışkan, 'AK Parti ilçe başkanlarımızla birlikte sahada, arazide olmaya gayret gösteriyoruz. Bunun çok faydalı sonuçlarını görüyoruz. İlçe başkanlarımızla birlikte şehir merkezinde rutin, bazı caddelerde esnaf ziyaretleri, cuma günleri mutlak suretle cuma programı, mahalle etkinliği, muhtar buluşmaları akabinde gidilen mahalleye ilişkin esnaf ziyareti gerçekleştiriyoruz. Şehrimizdeki hemşerilerimizin talep, istek, düşünce ve oluşan merkezi hükümet ve yerel yönetimlere ilişkin şikayetlerini dinliyoruz. Bu açıkçası önümüzdeki 2021, 2022 sürecinde hemşerilerimize ve davranış modellerimize ilişkin bizlere çok ciddi bir yol haritası çiziyor. Dış ilçelerimizi de önemsiyoruz ve haftalık ziyaretler gerçekleştiriyoruz dış ilçelerimize' diye konuştu.
YAĞMUR SUYU SORUNU VAR
Eskişehir'in yağmur suyu giderlerine ilişkin sorunlarının olduğunu söyleyen Çalışkan, 'Yerel yönetimler başkanlığımız ve meclis üyelerimiz vasıtasıyla hem merkez ilçelerdeki hem de büyükşehir de yapılanlara, yapılamayan ve geliştirilen projelere ilişkin görüş ve düşüncelerimizi de anlatmaya devam ediyoruz. Şehrin sesi olmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Yağan yağmurlarla şunu gördük; yağmurların ani ve hızlı yağmış olmasına belediyelerimizin mevcut altyapılarının yetersiz olduğunu, buna ilişkin kısmın artarak devam edeceğini kime sorsak söyler. Eskişehir'in yağmur suyu sorunu vardır. Eskişehir'in yağmur suyuna ilişkin gider sorunu vardır. Büyükşehir Belediyemizin de buna ilişkin çalışmalarını hızlandırması lazım' şeklinde konuştu.
ÇÖZEMEZLERSE BİZ ÇÖZERİZ
'Trafik sorunumuz var' diyen Çalışkan, 'Şehrin birçok caddesi tek yönlü olmasına rağmen trafik sorunu var. Trafik sorununu rahatlamaya dönük herhangi bir proje üretimi yok. Tek projeleri bir tane daha ışık koymak. Yürümeyen, gidilemeyen bir şehir olmaya başladık. Büyükşehir Belediyesi trafik sorununu çözemeyecekse, bize söylesinler. Biz çözeriz. Trafik sorununun üzerine tramvayların rastgele yerlerden geçmesiyle ilgili ekstra trafik sorunu yaşıyoruz. Vatmanlardan ricam şu; bir 8, 10 saniye kala basın. Durağa yaklaşırken düğmeye basıyorsunuz, trafiği kitliyorsunuz. Yapmayın. Zaten şehrin trafiği işin içinden çıkılabilecek gibi değil. Tramvay durağına yaklaşırken değil, duraktan yolcu aldıktan ve kalkmaya başlarken düğmeye basın. Gerekirse bu konuyla ilgili vatman arkadaşları yeniden eğitin. Trafik ışıklarına ilişkin siz beğenmesiniz de battı çıktı veya üstten geçecek viyadüklere ilişkin trafik çözümü üretmek zorundasınız' ifadelerini kullandı.
BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRETİRİZ
Belediyelerin mazeret üretme yeri değil, hizmet üretme yeri olduğunu vurgulayan Çalışkan, 'Kapalı pazar yeri sorunun bir an önce çözülmesi ve şehre yakışan bir hale gelmesi lazım. Genel bütçeden, merkezi idareden gelen ödentiler dışında mevcut belediyelerimizin proje üretmek suretiyle herhangi bir girişimi yok. Bildiğim kadarıyla dosyaları da yok. Onların siyasi çabası tamamen şuna dayalı; engelleniyoruz, engelleniyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin tamamı sizin kontrolünde oysa. Belediye başkanımızı şehrin sorunlarını görmeye davet ediyoruz. Diğer şehirlerle artık şehrimizi kıyaslamak istemiyoruz. Bizim şehrimiz kıymetli. Belediyeciliğin nasıl yapılacağını biz gösteririz. 2009-2014 dönemlerinde ilçe belediyelerimizde bunu gösterdik ve anlattık. Bu bir hizmet yarışına dönüşmeli. Siz belediye başkanısınız. Hizmet üretme makamısınız, mazeret üretme makamı değil' dedi.
HADSİZ, MESNETSİZ İFADELER
AK Partili Meclis Üyesi Büşra Yeşim Arslantaş'a CHP'li siyasetçiler tarafından iftira atıldığını söyleyen Ali Acar, 'Geçen hafta sonu itibariyle hadsiz, hukuki dayanaktan yoksun, mesnetsiz bir şekilde meclis üyemize karşı bir takım çalışma gördük. Bunun üzerine meclis gündemine bu konuyu alıp konuyla ilgili Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan da bilgi istedik ama her zamanki gibi çamur at izi kalsın siyasetinin bir örneğini daha yaşamış olduk. Maalesef asılsız ithamlarda bulunarak, bu zamana kadar bizim Odunpazarı Belediyesi'nde yapılmış olan harcamaların nereye gittiğini sorduğumuzda bununla ilgili herhangi bir cevap almamamıza rağmen ve Odunpazarlı hemşerilerimizin hizmetine sunması gereken paraların nereye harcandığını gerek twitler atarak gerek basına demeç vererek sormamıza rağmen herhangi bir cevap alamdık. Bunu köşesine taşıyan meclis üyemizle ilgili asılsız ithamlarda bulunulmuştur. Ben bu şekilde haksız yere twit atan CHP'li siyasetçileri kınıyorum. Vatandaşın sorunlarına ilişkin çözüm odaklı siyaset yapmaya davet ediyorum. Sorunlar hepimizin sorunu. Her mahalle ile ilgili vermiş olduğunuz vaatlerle ilgili lütfen gerekli adımları atın. İki yıl geçmesine rağmen verdiğiniz vaatlerin hangi birini yerine getirdiniz. Biz bunu sorguluyoruz. Odunpazarlı hemşerilerimiz de sorguluyor. Gerçekleri Odunpazarı halkı görüyor' diye konuştu.
BAĞLAR'DA ESNAF MAĞDUR
Bağlar bölgesindeki esnafın hala yol yapım çalışmalarından ötürü mağdur olduğunu belirten Hakan Çizmelioğlu, 'Şu an Bağlar bölgesinde çok ciddi sıkıntı var. Az önce bir video geldi. Öncesinde koydukları kaldırımlar şimdi tekrar kaldırıyorlar. Yani yaptıklarını da maalesef bilmiyorlar. Şu an çamurun içerisinde, toprağın içerisinde, elektrik, internet kesintisi içerisinde insanlara zulüm ediliyor. Biz yapılan en ufak nokta dahi olsa meclis üyelerimizle birlikte destekçisi oluruz. Ama yaklaşık 1.5 yıla yakın pandemi sürecinde ve yaklaşık 8, 9 aydır kapalı olan pandemi döneminde beklediniz bugüne mi denk getirdiniz' şeklinde konuştu.
BİR GIDIM İLERLEME YOK
2009 yılında Kültür Bakanlığı'nın yapmış olduğu ve belediyeye teslim etmiş olduğu Sazova Kültür Merkezi hakkında da konuşan Çizmelioğlu, 'Hala bir gıdım ilerleme yok. Sosyal ve kültürel belediyecilikten bahsederler ama büyük bir yatırım orada çürümeye mahkum edilmiştir. BAKSAN şu an şehrin gündeminde. Değişim, dönüşüm yapıyoruz BAKSAN'la alakalı hiçbir şey yapılmıyor. İnsanlar kandırılıyor. İnsanlara umut tüccarlığı yapılıyor. BAKSAN'da yapılan sadece imar değişiklik, tadilat planıdır. Yollar aynı, kanalizasyon her şey aynı. BAKSAN bugün neyse yarın da aynı. İmar değişikliği şu an yüzde 3'lük, 5'lik kısmını değiştiriyor. Biz 24 saat yaşayan bir BAKSAN istiyoruz. BAKSAN ticaret alanına çevrildi. İmalat alanıydı, ticaret alanına çevrildi' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA


Editör: TE Bilisim