TOKİ tarafından geçtiğimiz günlerde Sivrihisar, Sarıcakaya, Çifteler, İnönü, Beylikova ve Günyüzü'ne konut yapılacağı açıklanmıştı. Mihalıççık, Seyitgazi, Han, Alpu ve Mahmudiye'ye proje kapsamında konut yapılmayacak olması dikkat çekti.
TALEP EDİLDİ
Konuyla ilgili konuşan AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, ilçeler arasında kesinlikle bir ayrımcılık olmadığını vurguladı. Günay, 'Ayrımcılık yok. TOKİ tarafından Beylikova kontenjanı açıklanınca diğer ilçe belediye başkanları da hemen beni aradılar. 'Bizim de böyle yerlerimiz var' dediler. Krokilerini, çizimlerini, planlarını getirdiler. Talepte bulundular' dedi. İlçelere konut yapılması kararını kendi başına vermediğini belirten Günay, 'Bu ilçelere konutu ben kafamdan yapmadım. Talep ettiler, kendi başıma karar veremem. Hangi belediye hazır, hangisi değil bilmiyorum. Bana geldiler, ilgilenmemi istediler. Ben de kendilerine yardımcı oldum. Hepsi bizim ilçelerimiz. Ayrımcılık yapmam söz konusu değil' ifadelerini kullandım.
ALAKAM YOK
Eskişehir gündemine bomba gibi düşen Eskişehir Tren Garı'nda sürgün iddialarına değinen Günay, 'Hayretle izliyorum. İnanılmaz diye düşünüyorum. Alakam yok. Çok önce başlayan bir soruşturma varmış. Bunu da yeni öğrendim. Anladığım kadarıyla orada bir şeyler yaşanmış. Çok önce başlatılan bir soruşturma varmış. Ben görevden alınma olduğunu daha yeni bu süreçte öğrendim. Böyle işlere karışmam. Yaşadığım bir sorun varsa ilgili kuruma iletirim' dedi. Sendikanın yaptığı açıklamayı da yeni okuduğunu belirten Günay, 'Bir çok iddia var. Bu konuyu siyasi olaya çevirdiler. Gerçekler eninde sonunda ortaya çıkar. Bekliyorum' ifadelerini kullandı. HM

Editör: TE Bilisim