Futbolda başarı ve maddiyatın doğru orantılı olduğunu belirten ve Eskişehirspor'a herkesin maddi destek vermesi gerektiğini söyleyen Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan : 'Hatalarımızdan ders çıkarttık. Eskişehirspor'u içinde bulunduğu kötü durumdan çıkartmayı amaçlıyoruz. Kentin bütün dinamiklerinin harekete geçmesi gerekiyor. Herkesin Eskişehirspor'un küme düşeceği korkusunu unutması lazım. Bunu aklımıza bile getirmemeliyiz' dedi.

STRESE SON VERDİK

Hoşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehirspor'un Mersin İdmanyurdu maçına çıkarken 9 hafta galip gelememenin stresini yaşadığını belirterek, bu karşılaşmayla buna son verdiklerini bildirdi.

TARAFTARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Teknik direktörlük görevine Samet Aybaba'yı getirdikten sonra takımın iyi yönde ilerlediğini anlatan Hoşcan, şöyle konuştu, 'Eskişehirspor için Kurtuluş Savaşı'nın başladığını söylemiştim. Taraftarımız da bu sözün arkasında durdu. Onlara çok teşekkür ediyorum.

İNANLARIN SONUCUDUR

Taraftarımızı Torku Konyaspor maçıyla takımına inanmaya başladı. Mersin İdmanyurdu maçında aldığımız galibiyet, Eskişehirspor'un Kurtuluş Savaşı'na inananların birlik ve beraberliğin getirdiği sonuçtur. Bu hafta Trabzonspor deplasmanına gideceğiz. O maçta da birlik ve beraberliğimizi ortaya koyacağız' dedi.

MORALE İHTİYACIMIZ VAR

Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle takımda olumlu yönde değişikliklerin olduğunu sözlerine ekleyen Hoşcan, 'Morale ihtiyacımız var. Bu olduktan sonra her şey arkadan gelecektir. Moral olmadığı müddetçe başarı gelmiyor. Bu işi birlikte çözeceğiz.

HATALARIMIZDAN DERS ÇIKARDIK

Eskişehir, olumsuzlukların altından kalkacaktır. Kulüp başkanından önce ben bu takımın taraftarıyım. İçinde bulunduğumuz durumu hak etmiyoruz. Birlik ve beraberlikle takımımız iyi yerlere taşımak için mücadele edeceğiz. Hatalarımızdan ders çıkarttık. Eskişehirspor'u içinde bulunduğu kötü durumdan çıkartmayı amaçlıyoruz. Kentin bütün dinamiklerinin harekete geçmesi gerekiyor.'

ETKİLENİYORUM

Hoşcan, taraftarın alınan kötü sonuçların ardından kendisini ve yönetimi adına olumsuz tezahüratlarının bulunduğunu anımsatarak, hiçbir kulüp başkanının bu yönde tezahüratta bulunulmasını istemeyeceğini, kendisinin de bundan etkilendiğini anlattı.

ARMA AŞKINA

Eskişehirspor camiasının hassasiyetine saygı duyduklarına değinen Hoşcan, 'Önemli olan bu camianın başarısıdır. Yapılan itibarsızlaştırma hareketleri kulübe zarar veriyor. Amacımız Eskişehirspor'a zarar vermemek olmalıdır. Arma aşkına, siyah-kırmızılı renklere herkesin destek vermesi gerekiyor' diye konuştu.

MADDİ DESTEK VERİLMELİ

Hoşcan, Eskişehirspor'un bazı kulüpler gibi büyük maddi desteklerinin bulunmadığının altını çizerek, kentin en önemli markası olan Eskişehirspor'a herkesin maddi destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

BAŞARI MADDİYATLA GELİR

Futbolda başarı ile maddiyatın doğru orantılı olduğunu anlatan Hoşcan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Son dönemde sağlanan birlik ve beraberliği ekonomik boyutlarda Eskişehirspor'a fayda sağlayacak çalışmalara dönüştürmeliyiz. Bunu hep beraber sağlayacağız.

TEK DESTEK ANA SPONSORDAN

Bizi maddi anlamda destekleyen tek kuruluş ana sponsorumuzdur. Onun dışında birkaç firma daha destekliyor.

AKLINIZDAN ÇIKARTIN

Herkesin Eskişehirspor'un küme düşeceği korkusunu unutması lazım. Küme düşmeyi akıllardan çıkartın. Bunu aklımıza bile getirmemeliyiz. Bu kent ve Eskişehirspor camiası, içinde bulunduğu olumsuz durumdan kalkabilecek güçtedir. Takımın küme düşmesi, kentin de bir alt lige düşmesidir. Kaynakların ve kentin dinamiklerinin canlandırılıp bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Böylece olumsuzluklardan çabuk şekilde sıyrılacağız.'

TAKVİYE YAPILACAK

Hoşcan, ara transfer döneminde takıma gerekli takviyelerin yapılacağını da vurgulayarak, bu konuda siyah-kırmızılı taraftarların endişelenmemeleri ve kendilerine inanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim