Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi. Rektörlük binası önünde gerçekleşen anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
HAKLI ÇIKTI
Törende konuşan Rektör Şenocak, '15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar bize bir demokrasi ve bağımsızlık destanının yanı sıra yüzlerce insan öyküsü bırakmıştır. O gece demokrasisine, özgürlüğüne, meclisine ve geleceğine sahip çıkanların içimize işleyen öyküleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Demokrasi esasen ferdidir, bu vasıf vatandaşın hakimiyete, insan sıfatıyla iştirak etmesidir' sözlerini haklı çıkarmıştır. Türk milleti her bir vatanperver ferdi ile demokrasiye ve kazanımlarına, bayrağına ve hürriyetine bizzat dört elle sarılarak milletin hakimiyeti üzerinde hiçbir gücü tanımadığını haykırmıştır' diye konuştu.
UNUTMAMALIYIZ
Şenocak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 'Bilinmelidir ki, 15 Temmuz'da iradesini bağımsızlıktan ve demokrasiden yana koyan aziz milletimiz, bu türden hain emel ve hedeflere asla geçit vermeyecektir. Bugün bizlere düşen Türk milletinin demokrasi mücadelesini unutmamak, unutturmamak ve bir kez daha yaşanmaması için 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşananları en doğru şekilde idrak etmektir.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim