19 Eylül Gaziler Günü anma töreni Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığının çelenkleri sırasıyla anıta sunuldu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.
KUTSAL EMANET
Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, 'Asil Türk Milletinin bağrından çıkan şanlı ve şerefli Türk Ordusu dün olduğu gibi yarın da vatanımızın, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. En büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyorum' ifadelerini kullandı.
YOĞUN KATILIM
Törene Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hacı Şahin, mülki ve askeri erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gaziler katıldı. HM
Editör: TE Bilisim