Odunpazarı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıda 2019 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı ile 2019 Faaliyet Raporu görüşüldü.
HİZMETLERİ YERİNE GETDİRİK
Faaliyet raporu ile ilgili konuşan CHP Meclis Üyesi Emre Genç, 'Odunpazarı Belediyesi çok borçlu dediler ama birçok hizmetini yerine getirdi. Türkiye'deki belediyelere bakın Ankara Sincan, Mamak, Bursa Osmangazi, Konya Selçuklu bizden daha kötü durumda. Kesin hesap verilemeyecek bir durum değil. Özel kalem, basın yayın halkla ilişkilere ayrılan bütçe normaldir. Belediye tanıtımı, dijital çağda yapılmasın mı? Biz tiyatroya, müziğe, sanata önem veren bir belediyeyiz. Odunpazarı Belediyesi borçlarına rağmen hizmetlerini sürdürüyor. Kimsenin maaşı aksamıyor. Çevreci ve yaşanılabilir bir Odunpazarı yaratmaya çalışıyoruz. Eleştiri olacaktır bu demokrasinin gereğidir' dedi.
ODUNPAZARI BELEDİYESİ BORÇLU
Sonrasında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan, faaliyet raporunu eleştirdi. Belediyenin çok borcu olduğunu ifade eden Özcan, 'Bütçede yüzde 22 açık var. Türkiye'nin bütçe açığı yüzde 14. 2019 yılı bütçesi Kazım Kurt'un seçim bütçesini karşılamış. Tasarruf, engelleniyoruz diyerek Kazım Kurt dört yılını geçirecek. AK Parti önümüz genel seçimini tekrar kazanınca Kazım Kurt da artık aday olmaz. Odunpazarı'nda yeni ticaret alanları oluşturulmalı. Odunpazarı, Tepebaşı'na kayıyor' şeklinde konuştu.
NİHAT ÇUHADAR TERSLEDİ
Daha sonra bireysel olarak söz almak isteyen CHP'li Meclis Üyesi İbrahim Arslan, grup başkan vekillerine 15 dakika söz verilmesine rağmen AK Partili Murat Özcan'ın süreyi aştığını kendisinin bunca eleştiriye 5 dakikada cevap vermesinin mümkün olmadığını, sırasını Kazım Kurt'a vermek istediğini söyledi. Bunun üzerine Arslan'a tepki gösteren Başkan Vekili CHP'li Nihat Çuhadar, 'Tamam otur. Konuşma. Konuşmazsan iyi olur' demesi üzerine, Arslan, tepki gösterdi ve meclis toplantısını terk etti. Meclis Kazım Kurt'un konuşması ile devam etti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim