Pandemi sürecinde esnafın zor günler geçirdiğini ve bunun üzerine icralık olanlar olduğunu anlatan Er, 'Esnaf bizim can damarımız. Esnaf bizim hitap ettiğimiz kesim. 10 bine yakın üyemiz var. Bizim verdiğimiz krediler çok uygun. Hiçbir şikayetimiz yok. Ama pandemi döneminde yaşadığımız biz STK'lar olarak esnaf dertleriniz bize anlatıyor' diye konuştu.
3 AY BEKLETİYORUZ
'Biz dinlerken kredilerde önümüze gelen kış' diyen Er, '200 bine kadar kredi verdik. 25 bin TL ek kredi verdik. Artı hükümetimiz yapılandırma uyguladı. Yapılandırma da çok uygundu. Onu duyurduk. Bizde uygulamaya girecek 550 kişi vardı. 550 kişiden 130 kişi müracaat etti. 550 kişinin 130 kişinin müracaat etmesi bizi üzdü. En önemlisi bizim burada dağıttığımız kredileri en az 3 ay bekletiyoruz. İcraya vermiyoruz. 3 ay sonunda avukata intikal ettirmemiz gerekiyor, bu da bizim içimizi acıtıyor. Avukata düşen esnaf gelip bizi icraya vermişsiniz, işyerim kapalı kiramı ödeyemiyoruz, siz bizi avukata vermişsiniz diyor. Bu da içimizi acıtıyor. Biz hükümetin verdiği kredinin geri dönüşünü sağlayamazsak takibimiz yükseliyor ve plasman gelmiyor' ifadelerini kullandı.
ARADA KALIYORUZ
Er, sözlerine şu şekilde devam etti: 'Madalyonun öbür yüzünden baktığımızda takibin yükseldi plasman yok deniliyor esnafı icraya verdiğimizde esnaf geliyor ayıp değil mi icraya vermişsiniz. Biz arada kalıyoruz. Esnafla her türlü sıkıntılarını dinleyen kişileriz. Pandemiden dolayı berberinden manavına dokunmayan meslek kalmadı. Biz ne yapmamız gerekiyor. Bu da bizim içimizi acıtıyor.' ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim