Konu hakkında bilgi veren ESO Genel Sekreteri Volkan Günaydın, 'En önemli görevlerimizden birisi sektörel fuarlara stantla katılmak ya da sanayicilerimizin bu fuarlara iştiraklerini sağlanmak' dedi.
GÖRÜŞME SAĞLADIK
Fuarların ihracatı artırmak adına çok önemli rol oynadığını bildiren Günaydın, 'Önemli sektörel fuarların büyük kısmına katılarak ve üye firmalarımızın bu fuarlarda yer almalarını sağlayarak Eskişehir sanayisinin ihracatını artırmak en önemli hedefimizdir' dedi. Yurtiçi fuarlarında toplam 197 adet ikili iş görüşmesine katılım sağlandığını açıklayan Günaydın, 'Toplamda 335 adet talep topladık. Bunların hepsini üyelerimize ilettik. Son bir yıl içerisinde 7 adet uluslararası sektörel fuara ziyaret organizasyonu gerçekleştirdik ve bu organizasyonlara odamıza kayıtlı firmalardan 124 mavi ve beyaz yakalı personel katılım sağladı' diye konuştu.
TİCARET ARTACAK
Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Öztürk ise, 'Organize edilen yurtdışı fuarlarına toplam 52 firmamız katılım sağladı. Fuarlarda toplam 87 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Bu ikili iş görüşmeleri sonucunda firmalarımız yurtdışında yeni müşteriler edindi ve ihracat rakamlarını arttırdı' açıklamasında bulundu. Firmaların bu fuarlara katılırken ESO aracılığı ile gitmesinin onlara birçok yönden kolaylık sağladığından bahseden Genel Sekreter Yardımcısı A. Elif Yeşiltepe ise şunları söyledi: 'ESO'nun Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB gibi kurumlardan destek alması ve maliyeti düşürmesi de üye firmalara büyük katkılar sağlamaktadır.' HM
Editör: TE Bilisim