Anlaşmaları tamamlanarak imzaları atılan projeyle beraber ESO üyeleri, ESO Vize Merkezi'ne gelerek, 71 farklı ülke için vize başvurularını yapabilecek ve başka şehirlere gitmeden bu işlemi Eskişehir'de kolaylıkla gerçekleştirebilecek. ESO'da gerçekleştirilen imza töreninde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ESO Yönetim Kurulu Üyesi ve ESO Vize Merkezi Proje Koordinatörü Güven Erdoğan, Eskişehir'de ticaret yapan iş insanlarının vize alırken yaşadıkları zorlukların söz konusu projeyle ortadan kaldırılacağını vurguladı.
FAALİYETLER YOĞUNLAŞACAK
Başta ABD olmak üzere İtalya, Almanya, Fransa ve Çin gibi yüzü aşkın ülkeye Eskişehir'den ihracat yapıldığının altını çizen Erdoğan, 'En çok ihraç edilen ürünlerin sayısını ve miktarını arttırmak için kollarımızı sıvadık. Diğer yandan ESO olarak düzenlediğimiz yurt dışı fuar ve ikili iş görüşmeleri organizasyonları ile şirketlerimizin ihracat faaliyetlerine katkı için uğraşıyoruz. Dünya genelinde yaşanan salgın nedeni ile bu organizasyonlara ara vermek zorunda kaldık, ancak salgın sonrası bu faaliyetlerimizi daha da yoğunlaştıracağız. Tüm bunlarda kilit noktası olan vize işlemleri, ESO Vize Merkezi ile çok daha kolay gerçekleştirilecek' diye konuştu.
TASARRUF EDECEK
ESO Vize Merkezi ve ESO'nun diğer çalışmaları ile birlikte, önümüzdeki dönemde kayıtlı üyelerin yurt dışı faaliyetlerinin güçleneceğinin ve daha fazla ikili iş görüşmelerinin yapılacağının da altını çizen Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: 'Hayata geçirdiğimiz etkili projelerle, şehrimizin ihracat rakamlarını yükselteceğimize inanıyoruz. Avrupa'dan Afrika'ya kadar dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle Eskişehir'in ticari ve sosyal ilişkilerini arttırmak ve şehrimiz ile ülkemizin ihracatını güçlendirmek adına hayata geçirdiğimiz ESO Vize Merkezi projesi de, bu amaca hizmet edecek çalışmalarımızdan yalnızca biri.' HM
Editör: TE Bilisim