10 sayı fark

Temsilcimiz karşılaşmaya Evren Büker, Murat Göktaş, Yunus Sonsırma, Josh Duncan ve Sean Marshall ilk beşiyle başladı. Oyuna çok iyi bir başlangıç yapan Eskişehir Basket, Yunus Sonsırma ve Sean Marshall'ın etkili ve skorer oyunlarıyla rakibine üstünlük sağladı. İlk çeyrekte Cihan Mumcuoğulları ve Efekan Coşar gibi takımın ilk 5'inde olmayan oyuncular oyuna dahil olduğu Eskişehir Basket, bu maçta ligdeki ilk maçın aksine çok daha geniş bir rotasyonla mücadele etti. Takıma benchten gelen ekstra katkının yanına Murat Göktaş'ın skorer oyunu da eklenince Eskişehir Basket ilk periyodu 25-15 önde bitirdi.

Önde kapattık

İkinci periyotta oyunun üstünlüğünü ele alan ve hızlı hücuma çıkan Eskişehir Basket, oyunun savunma kısmında Kerem Gülmez ve Gökhan Yazıcığlu'nun enerjisiyle rakibini durdurmaya çalıştı. Düzce Belediye'nin de skorer bir oyun ortaya koyduğu ikinci çeyrekte oyun, karşılıklı yüksek yüzdeli hücumlarla geçildi. Türk Telekom maçında olduğu gibi hücumda çok pas yapan ve birçok hücumda ekstra paslarla boş atışlardan sayı bulan Eskişehir ekibi, bu hücumlarda Buğrahan Dönmez, Evren Büker ve Sean Marshall ile sonuca gitti. Oyun içindeki istikrarlı performansını 20 dakikaya yayan ekip, 50-37 önde kapattı.

Farkı koruduk

Karşılaşmanın ikinci yarısında Düzce Belediye'nin farkı kapatmasına izin vermek istemeyen Eskişehir Basket, hücumdaki istikrarlı ve yüzdeli oyununu devam ettirdi. Özellikle Gökhan Yazıcıoğlu'nun savunmada ve hücumda oyuna ağırlığını koyduğu 3. periyotta Eskişehir Basket Buğrahan Tuncer'in dış atışlarıyla oyuna tutundu. Periyodun genelinde 2 basamaklı farkın erimesine izin vermeyen Eskişehir ekibi 3. periyodu, 69-60'lık skorlar 9 sayı ile önde tamamladı. Maçın son periyodunda aradaki farkı koruyan temsilcimiz salondan 86-81'lik üstünlükle ayrıldı. Temsilcimiz 4'üncü maçta yarın saat 16.15'te Afyon ile karşılaşacak.

Editör: TE Bilisim