CHP Parti Meclisi Üyesi, 25. ve 26. Dönem Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, partisinden istifa etti. Usluer'in istifa kararını değerlendiren Recep Taşel, ikna etmeye çalıştıklarını fakat Usluer'in kararlı olduğunu ifade etti. İstifa kararına çok üzüldüklerini belirten Taşel, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nden her istifa bizim için önemlidir. Sabah saatleriydi bilgi vermek için aradı. Kararının kesin olduğu, onun bilgisini vereceğini söyledi bir süre görüştük. Daha sonra yüz yüze de görüşerek kararını tekrar gözden geçirmesi ricasında bulundum. Ama kararlıydı. İstifa etti. Kişisel kararıdır. Saygı duyuyoruz ama Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıllık bir çınar. Yoluna devam edecektir. Zaman zaman kaybettiğimiz aramızda mücadele arkadaşlarımız olacaktır. Yeni katılımlar olacaktır. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz' diye konuştu.
Saygı Duyuyoruz
İstifaden vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştıklarını söyleyen Taşel, 'Hem telefonla hem de yüz yüze daha sonra istifayı gerçekleştirdikten sonra da yüz yüze görüştük. İkna etmeye çalıştık. Ama kararlıydı uzun süredir düşünülmüş ve verilmiş bir karar olduğunu söyledi. O nedenle kendi kararına da saygı duymaktan başka çaremiz yok' şeklinde konuştu.
Sadece Gaye Hoca Destek İstedi
CHP'nin büyük kurultayında Eskişehir delegeleri olarak Usluer'i desteklemelerine rağmen Usluer'in daha sonra partiden istifa etmesine yönelik eleştirilere de yanıt veren Taşel, 'Örgütümüz Eskişehir'den hangi CHP'li üyemizin parti meclisine girmek konusunda bir kararı olursa, bunu destekleyeceğini deklere etti. Gaye Hocamız da bizden bu konuda destek amacıyla ricada bulundu. Biz de örgüt olarak Eskişehir adına destekledik. Bundan doğal bir şey olamaz. Bir başka isim de bizden destek isteseydi ki o dönemde bildiğiniz gibi açık deklarasyon yapmıştık Eskişehir örgütü destekleyecekti. Ama böyle bir talep Gaye Hoca'dan başka kimseden gelmediği için örgüt olarak Gaye Hocayla birlikte o dönemde ona destek olduk kurultay delegeleri olarak' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim