Ziyarette konuşan Başkan Hüseyin Çam, Sarıcakaya Belediyesi tarafından hazırlanan ve BEBKA'nın 2019 yılı Teknik Destek programını kazanmayı hak eden 'Ev Pansiyonculuğu' eğitimi projesinin turizm açısından ilçenin kalkınmasına büyük fayda sağlayacağını belirtti.

KATKI SAĞLAYACAK

'Bu projenin eğitimi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rahman Temizkan tarafından veriliyor' diyen Çam, 'İki hafta boyunca sürecek eğitimler sonunda kursiyerlerimize sertifikaları verilecek. İlçemiz, ormanları, habitat ve peyzaj zenginliği, önemli kanyon ve mağaraları, jeolojik/jeomorfolojik özellikleri, bitki çeşitliliği, yaban hayatı zenginliği ile ekoturizm alanında da belli bir öneme sahiptir. İnanıyorum ki bu proje diğer ilçelerde de dalga etkisi oluşturacak. Turizm ve kültür bakımından ilçeye büyük katkı sağlayacak. İlçemize bağlı köyler çok zengin ve çeşitli folklorik değerlere sahiptir. Bölgeye özgü türküler, özellikle kadınların giydiği yerel kıyafetler ve özgün mutfak kültürü en önemli kültürel öğeleriz arasındadır' diye konuştu.

SERTİFİKA VERİLECEK

ESOGÜ Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rahman Temizkan ise kursiyerlere çeşitli konularda eğitim verecek. Uygulamalı ve mesleki bilgilerin sunulacağı eğitim sonunda, katılımcı adaylara bir de sertifika takdim edilecek. İHA

Editör: TE Bilisim