İletişim Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekan Yard. Doç. Dr. Jale Balaban Salı, 'Hayat Ver' Projesi Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Haluk Yüksel ve öğrenciler katıldı.

'ORGAN NAKLİNİ MEDYA ORGANLARININ DESTEKLEMESİ GEREKİYOR'

Seminerde katılımcılara bilgiler veren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Koordinatörü Tarık Buca, bu tür etkinliklerin dinleyenler için son derece önemli olduğunu söyledi. İşlerini her zaman yapmaya hazır olduklarına dikkat çeken Buca, 'İnsanları bu konuda bilinçlendirmek daha uygun oluyor. Bence çok güzel bir etkinlik yapmış arkadaşlar. Organ nakli konusunda medyanın çok önemi var. Organ naklini medya organlarının desteklemesi gerekiyor. Bunu daha çok dile getirmek ve insanların kafalarındaki soruları bitirmek bizim için her zaman avantajlı oluyor. Organ bağışı çok fazla yok ülkemizde. Bilinçli değiliz bu konuda. Bilinçlenmemiz ve organ naklinin önemini anlamamız gerekiyor' diye konuştu.

Seminer sonrasında bazı katılımcılar, Kızılay ekiplerinin açtığı kan verme noktasında kan verirken, bazı katılımcılar da organ nakli için form doldurarak organ nakline destekte bulundu.

Editör: TE Bilisim