Proje için özel oluşturulan heykel atölyesinde ülkemizce tanınan ünlü heykeltıraş Serdar Tekebaşoğlu ve ekibi tarafından tasarlanan ve üretilen yurt dışında pek çok örneği görünen büyük ebatlı heykeller Cassaba Modern'de yerlerini aldı. Açılış töreni öncesinde Yalçın Kılıçoğlu Plaza önünde oluşturulan kortej Bando Melodi eşliğinde Cassaba Modern'e yürüdü. Yürüyüş sonrasında Bando Melodi sahneye çıkarak 'İzmir Marşı 10'uncu Yıl Marşı' ile katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.
ÇAĞDAŞ YARATICI ÖZGÜR
Heykellerin açılış törenine Vali Vekili Şahin Tütüncü, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Demirdaş, İşadamı Serkan Zengin ve birçok vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Cassaba Modern Kurucusu, Mimarı ve MÜPASAN Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Buyan, 'Burada bizimle birlikte bu heyecanımıza ortak olduğunuz için teşekkür ederim. Türkiye'nin Eskişehir'i var. Eskişehir'in de bundan sonra bildiğimiz çok iyi yeri Cassaba Modern'i var. Türkiye'nin ve şehrimizin önemli markaları bu güzel şehrin yaşam merkezinde Eskişehirlilerle buluşuyor. Şuan 23 markayız ve sırada yeni işletmelerimiz var. Türkiye'nin bu zor zamanlarında bizlere destek olan, katkı veren yöneticilerimize, basın ve medya kuruluşlarına, işletme ortaklarımıza ve siz Eskişehirlilere şükranlarımı sunuyorum. Çağdaş, yaratıcı, özgür düşünceye açık, yenilikçi, sanat ve sevgi dolu bu kente bizim de tuzumuz olsun istedik. Yaklaşık 3 yıl önce sanat atölyemizi kurduk. Dünyada çok yeni bir teknikle yapılan bu eserleri ilk Eskişehir'imize kazandırdık' dedi.
PARMAKLA GÖSTERİLECEK MEKAN
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Güzel bir bahar günü. 1 Nisan'dan beri Türkiye'de güzel bir bahar havası esiyor. Yeni çiçekler açıyor ve her baharda da devam edecek. Tabi Tepebaşı bölgesinde çok özel bir seçim kazanıldı. Burada hepinizin alın teri var. Destekleriniz için teşekkür ediyorum. 2003 yılından itibaren Tepebaşı'nın bazı planlarını yapılmasıyla beraber Tepebaşında büyük bir hareketlilik başladı. Bildiğiniz gibi Doktorlar Caddesi ile Anadolu üniversitesinin olduğu alanda 1999'dan öncesinde bu caddeden günde 1 veya 2 kişi geçerdi. Ama o planlar sayesinde belediye başkanlarının özellikle Büyükşehir ve Tepebaşı belediyelerinin işbirliğiyle bugün bu bölge çok farklı bir noktaya geldi. Ayrıcalıklı bir bölge oldu. Bugün güzel bir hareketle beraberiz. MÜPASAN önderliğinde Cassaba Modern isimli bina yapıldı. Bugün Türkiye'de parmakla gösterilecek mekan haline geldi. Sonrasında heykellerle süslemeye başladılar. Önemli heykeller yapıldı. Türkiye'de biraz farklı heykeller var. Türkiye'de bir ayrıcalığı oluşturuyor. Bu bölgede belediye başkanlığı yapmamdan dolayı sizlerle gurur duyuyorum. Tepebaşı bir aile haline geldi. Bu ailenin gelmesi için 20 yıl harcandı. Her yıl üzerine koyarak gidiyoruz' diye konuştu.
HAREKETLİLİK GETİRECEK
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Cassaba Modern gerçekten şehircilik anlamında modern bir yapı ve bu Eskişehir ticaretine ciddi bir hareketlilik getirecek. Başarılar diliyorum. Ama heykeller özellikle üretim aşamasında da izledim. Çok başarılı kompozisyonlar çıkıyor. Ben üretenleri de tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı.
ESTETİK AMELİYATI YAPTIK
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Ahmet Ataç'ın da dediği gibi 20 yıl süren mücadele sonunda galiba bizim şehre bir takım estetik ameliyatları yaptık. İlk göreve geldiğimizde heykeller merakımı hepiniz biliyorsunuz. Aslında merakımdan dolayı değil de Eskişehir'e gelecek olan insanların anılarına koyabilmeleri için ne yaparlar diye düşündüm. Genelde yurtdışına giden insanlar heykellerle fotoğraf çekinirler. O bir anıdır. Fotoğraflar sabitlenir. Biliyorsunuz heykel sanatı Osmanlıdan bu yana ihmal edilmiş bir sanattır. Heykel sanatına rektörlüğüm zamanında katkımız olsun diye güzel sanatlar fakültesine ilk kurduğum bölüm heykel bölümüydü. Belediye başkanı olduktan Porsuk kenarına klasik heykellerle başladık. 6-7 yıl sonra vatandaşlar heykel önünde fotoğraf çektirmeye başladı ve heykel kavramını kabullendi. Daha sonra modern heykellere başladık. Eskişehir'in bu süreci içerisinde mimarlarımızda da sanatsal çizgileri çizme görevi başladı. Bunlardan bir tanesi Hulusi Buyan'dır. Böyle modern bir tesisi yurtdışında bulamazsınız. Eskişehir'de çağdaş ama eski ve zengin ülkelerin şehirlerinden çok daha farklı çok daha güzel tesis kurdu. Ben kendisini ve ekibini kutluyorum. Büyükşehir'in özel bir ödülünü hak ettiler. Eskişehir sizlerin gurur duyacağınız bir şehir olma yolunda ilerliyor. Tabi yatırımcılarına, mimarlarına, heykeltıraşlarına borçluyuz. Hepinize güzel bir Eskişehir'de güzel günler, güzel yıllar geçirmenizi dileriz' diye konuştu.
FARKLI ŞEHİR
Jale Nur Süllü, 'Eskişehir belediye başkanları ufak tefek estetik yaptık, dedi ama son 20 yılda Eskişehir tamamen farklı bir şehir haline dönüştü. Kamu eliyle yapılabilecekler biraz sınırlı ama özel yatırımcıların yatırımları şehri güzelleştirmekte farklı bir görev üstleniyor. Eskişehir'de Cassaba Modern çok güzel bir yapıya kavuştu. Ben MÜPASAN'a teşekkür ediyorum' dedi. Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ise emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol heykellerin açılışını gerçekleştirdi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim