Eskişehir Ticaret Borsası'nda dün yılın ilk arpası getirildi. Beyazaltın Köyü'nden çiftçi Anıl Aras tarafından getirilen arpa, açık artırma usulüyle Oğuzlar Yem A.Ş'ye 9 lira 55 kuruştan satıldı. Düzenlenen törende konuşan ETB Başkanı Ömer Zeydan, 'Yılın ilk mahsulü Beyazaltın Köyü'nden Anıl Aras tarafından geldi. Bu bir gelenek. Çiftçilerimiz ilk mahsulü getirmek için yarış içinde. Bu yılın harman döneminin hayırlı olmasını, bereketli olmasını diliyorum' dedi.
TARLANIZI SİGORTALATIN
Zeydan önceki günlerde yaşanan dolu nedeniyle birçok köyde hasar oluştuğunu hatırlatarak 'Birkaç gün önce yaşadığımız dolu yağışı nedeniyle üzüntümüz var. Çoğu köyümüzde çok ağır hasar oluştu. Geride kalan ürünler için bereket diliyorum, umarım telafi edilir. Burada tarım sigortasının önemi ortaya çıkıyor. Bu nedenle tüm çiftçilerimize tarlalarını sigortalatmalarını öneriyorum' ifadelerini kullandı.
KİLOSU 9 LİRA 55 KURUŞ
İlk mahsulü getiren Anıl Aras ise, '2019 yılı tüm çiftçilerimize uğur getirsin. Bir yönden mutluyuz, bir yandan mutsuzuz birçok çiftçimiz doludan dolayı mağdur oldu. Onlara geçmiş olsun diliyorum' diye konuştu. Daha sonra açık artırma usulü ile gerçekleştirile satışta Oğuzlar Yem A.Ş 9 lira 55 kuruştan arpayı satın aldı. Törene Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve çiftçiler katıldı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim