Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dünya Bankası Grubu (DBG) desteğiyle mevcut OSB'lerin Yeşil OSB'lere dönüştürülmesi ve Ulusal Yeşil OSB modelinin hayata geçirilmesi için 'Türkiye'de Yeşil OSB Uygulama Projesi' başlattı. Yürütülen çalışma kapsamında 331 OSB arasında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, pilot OSB seçildi. Proje kapsamında Eskişehir OSB'yi ziyaret eden Dünya Bankası Grubu ve Güney Kore Enerji Ajansı yetkilileri Organize Sanayi Bölgesinde teknik incelemelerde bulundu.
DESTEK VERECEĞİZ
Proje hakkında bilgi veren DBG IFC Global Eko Endüstriyel Parklar Lideri Sinem Demir 'Firmaların yapacağı projelere teknik destek vereceğiz. Bunun yanı sıra OSB'yi nasıl daha yeşil ve karlı duruma getirebiliriz bu konuda önümüzdeki 6 ay boyunca çalışmalar yapacağız. Yeşil OSB sadece sürdürülebilirlik üzerinde çalışabilen bir kavram değil, buradaki hedefimiz OSB'nin rekabet gücünü artırmak. OSB ve katılımcı firmaların küresel market içerisindeki rakipleriyle rekabet gücünü artırabilmeyi hedeflemektedir' dedi.
BİZE ÇOK YAKIŞTI
Toplantıda konuşan Başkan Küpeli, pilot OSB seçilmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, 'Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'mizin göz bebeği. Bütün yeniliklere açığız. Sürekli yeniliği ve teknoloji takip ediyoruz. Örnek OSB seçilmekten memnuniyet duyduk. Biz Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak Yeşil OSB'nin de ilk örneğiyiz. Bu anlamda bu proje bize çok yakıştı' diye konuştu. Daha sonra söz alan Koreli yetkililer ise Başkan Küpeli ve yönetim kuruluna yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. HM
Editör: TE Bilisim