ESMMMO eski Başkanı İlker Özokçu, Taşbaşı Kültür Merkezi'nde basın açıklaması düzenleyerek yeni dönem için aday olduğunu duyurdu. Yönetim kurulunun genç kadrodan oluştuğunu ifade eden Özokçu, 'Gördüğünüz gibi yönetim kurulumuz burada arkadaşlar. Hepsi pırıl pırıl genç kardeşlerimiz. 2016 yılında kurullardaki ve meslekte emeği geçen arkadaşlarımızın katkısıyla görevi yine genç arkadaşlara devrettik. O günden beri de ben bu camianın içinden hiç kopmadık. Sürekli diyalog içerisindeydim. Bu süreç içerisinde sürekli büroları dolaştım, telefon görüşmeleri yaptım. Tek bir isteğimiz vardı, gençlerin tek bir isteği vardı; yeni bir yönetim kuruluyla yola devam etmek. Gençlerden oluşan bir yönetim kuruluyla devam etmek. Tek listeyle yola devam etmek. Ama maalesef bugün gelinen noktada tek liste işinde başarılı olamadık' dedi.
MAALESEF TEK LİSTE OLAMADIK
İsim vermeyerek bazı kişilerle yaşadığı olayları aktaran Özokçu, 'Burada isimleri vermek istemiyorum. Bana bir 4 paketli öneri geldi, açık ve net söylüyorum. Yorumlara girmeyeceğim ama bir tanesini sizinle paylaşmak istiyorum. 'Sen başkanlıktan feragat et', eyvallah dedim. Başkanlıktan feragat ettim. Diğer maddeler de var ama maalesef buna rağmen tek liste olamadık. Kamuoyunu fazla meşgul etmemek ve dedikoduya mahal vermemek için fazla diğer konulara girmek istemiyorum. Çok seviyeli bir kampanya yürütme kararındayız biz. Yani bu konuda da gerek bizim camiamızda gerek Eskişehir kamuoyunda kafasında soru olanlar varsa lütfen bana ulaşsınlar. O 4 maddeyi tek tek anlatırım. Hiçbir beyiz duymuyorum bundan. Herkes özelden öğrenebilir yani bunu' ifadelerini kullandı.
BAŞKANLIĞIMIN ŞART OLDUĞUNU SÖYLEDİLER
Ekibin çizdiği rotayı anlatan Özokçu, 'Açıkçası şöyle bir rota çizdi arkadaşlar; tek liste olursa böyle devam edeceğiz, eğer tek liste olmazsa gençler bana şunu söyledi; başkan siz başımızda abi olarak durun, çünkü benim tanınırlığım anlamında bu ekibin yola devam etmesi için başkanlığımın şart olduğunu söylediler. Bunu çok tartıştık. Eşimle, çocuklarımla, arkadaşlarımla, camiadan bazı arkadaşlarımla tartıştım. Nihayetinde 2016'da geri dönmemek üzere bıraktığımız o koltuğa bugün başkan adayı olarak benimle yola yürümek kararı aldı gençler. Ben de açıkçası onların bu haklı taleplerine, bu ekibin devamı için hayır demedim, deme lüksüm de yoktu' şeklinde konuştu.
ORTAK AKILLA YÜRÜTECEĞİZ
Yönetime yeniden geldiği takdirde yapacaklarından bahseden Özokçu, 'Bir daha yönetime gelirsek 3-4 tane madde sayacağım burada. Biz bu maddeleri oturduğumuz yerden yazmadık. Genel anlamda bürolarda ve telefon görüşmelerimde özellikle genç kardeşlerimiz yoğun bir sıkıntıda olduklarını dile getirdikleri konular var. Mesela bir kısmı görevi bize tevdi ettiğiniz takdirde biz şunu yapacağız diyor ortak akılla bunu yürüteceğiz. Başkanın her dediği olur diye bir kayıt yok. Başkan en son konuşur. Ekibi dinler, ortak aklı yakalar, başkan ona ortak akıl bu der. Başkanın görevi budur. Birlik ve beraberliğimiz için her zamankinden daha güçlü ve dayanışma içerisinde olmamız gerektiği intiba uyandı bizlerde. Üyeler arasında ayrımcılık, çifte standart kesinlikle olmayacak. Üyeler arasında yöneticilerimizin hiç birisi üyelerimize karşı keyfi ve küçümseyici tavırlar içerisinde bulunmayacak. Bunları çoğaltabiliriz. Eğer bunları yapmak için bu misyonu bize verirseniz verdiğiniz görev başımızın üstünde. Vermezseniz de her türlü karara saygılıyız' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim