Yeryüzü Ekoloji Okulu, Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası yanında hazırlanan alanda faaliyete geçti. Düzenlenen tanıtım şenliğine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ferhat Taşdelen ile eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış etkinliğinde gönüllü eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmaları için de kayıtlar kabul edildi.
AMACIMIZ İYİ YETİŞTİRMEK
Proje hakkında değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çocuklara doğa sevgisinin aşılanmasının önemine değinerek, 'Sakin Okul Derneğimiz ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu güzel alan 25 farklı atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. Tepebaşı Belediyesi olarak hep ilkleri yapmaktan hoşlanıyoruz. Bu da Türkiye'de ilk olarak hayata geçti. Alanımızda derslerin görüleceği; Doğa Evi, Gözlem Evi, Masal Evi olmak üzere 3 tane ahşap ev var. Çocuklarımızın hayal dünyası gelişiyor, imgeleme yetenekleri artıyor. Çocuklarımızın doğayı sevmeleri çok önemli çünkü doğayı sevdikleri zaman insanı, hayvanları, bitkileri yani her şeyi severler. Çocuklara bu doğa aşkını verebilmemiz çok değerli. Bu proje ile bunu başaracağımıza inanıyorum. Tüm amacımız çocuklarımızın iyi yetişmesi. Okulun dışında kalan vakitlerinde iyi şerler yapmalarını sağlamamız lazım' ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLER MUTLU OLACAK
Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ferhat Taşdelen ise doğayı seven, koruyan çocuklar yetiştirmek istediklerini belirterek, 'Burada alternatif eğitim yapacağız. Doğayı seven, koruyan çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz burada mutlu olacak' diye konuştu. Tanıtım şenliğinde ayrıca Yeryüzü Ekoloji Okulu kapsamında gerçekleştirilecek olan atölye çalışmalarının tanıtım ve kayıt işlemleri de yapıldı. Veliler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım stantlarında atölyelerin tanıtımları yapıldı. HM
Editör: TE Bilisim