Eskişehir Kent Konseyi, son günlerde çevreye atılan inşaat atıkları konusunda vatandaşı uyararak izlenecek yol ile ilgili bilgi verdi.
Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Selma Güder, ilimiz genelinde çevre kirliliği oluşturan dere yataklarına, su havzalarına, tapulu ve hazine arazilerine, kaçak ve izinsiz olarak hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının dökülmesinin önüne geçmek istediklerini söyledi.
Hali hazırda kurulmuş bir tesis ve yasal olarak belirlenmiş görev yetki ve sorumluluklara karşın, yaşanan gerçekte değişen bir şey olmadığını, vatandaşın 'Hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının kontrolü Yönetmeliği'nden habersiz olduğunu ifade eden Güder 'Odunpazarı sınırları içerisinde ikamet eden bir vatandaş, 444 26 00 Beyaz Masayı telefonla aramalıdır. Tepebaşı sınırlarının içinde ikamet eden vatandaşın da 444 44 26 Mavi Masayı aramalıdır. Belediyeye başvurup üzerinde 'hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atığı yazılan sarı renkli araç tarafında belirttiği adresten atığının alınmasını sağlamış olur' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim