Acıyı derinden yaşadık

Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe dün yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Alman çalıştırıcı sözlerine son günlerde Türkiye'de artan terör olayları ile başlarken 'PKK ile girilen çatışmalar sonrası hayatını kaybeden asker ve polislerimize çok üzüldük. En büyük üzüntümüz gencecik askerlerin şehit olması, ailelerinin bu acıyı derinden yaşamaları. Eskişehir'den de şehit vardı. Biz de bu acıyı derinden yaşadık. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Futbol bir spor dalıdır. Hayatta en önemli şey değildir. Önemli olan insan hayatı ve insanlıktır. Bunu unutmamalıyız' diye konuştu.

Milli takıma sevindik

A Milli futbol takımının Hollanda karşısında aldığı tarihi zaferden bahseden Alman çalıştırıcı Skibbe 'Geçen hafta Türkiye A Milli Takımı'nın Hollanda karşısında aldığı 3-0'lık galibiyete hepimiz çok sevindik. 2016 Avrupa Şampiyonası'na kalabilmek adına çok önemliydi. Umarım 3'üncü olup Play-Off'u da geçip şampiyonaya kalırlar. İzlanda ve Çek Cumhuriyeti ne karşı Hollanda maçındaki performans sergilenirse, bu maçlar da kazanılabilir. Bundan şüphem yok' dedi.

Biz kendimizden eminiz

Cumartesi günü oynanacak Antalyaspor karşılaşmasından puan veya puanlar beklediklerini söyleyen Skibbe 'Milli araya kadar sergilediğimiz performans iyiydi. Süper Lig'e yeni çıkan güçlü ekiplerden biri olan Antalyaspor'a karşı oynayacağız. Amacımız iyi performans sergilemek. Lige çıkan Kayserispor, Osmanlıspor ve Antalyaspor güçlü ekipler. Lige yeni çıkan, zayıf rakipler denemez. Zorlu bir mücadele olacak ama biz kendimizden eminiz, tabi ki hedef 3 puan ama en azından 1 puanla dönmek istiyoruz' dedi.

Kadronun olması sevindirici

Takımda artan sakatlıklardan ve son durumlarından bahseden Skibbe 'Toko'da her şey iyi görünüyor. Antrenmanlara katıldı. Sezgin'in sportif sakatlığı sürüyor, oynaması zor gözüküyor. Üzücü olan bir durum da Nassim Ben Khalifa gözünden yaşadığı sorun nedeniyle 3-4 hafta uzak kalacak olması. Önümüzdeki haftalar onun verdiği mücadeleyi ve eksikliğini hissedeceğiz. Kamil'in hala sakatlığı var. Yavaş yavaş düzelecek. Kaan'da da küçük bir sorun var ama Antalyaspor maçında oynamasını engellemeyecek. Kadromuzun genişliğinden çok memnunum. Bir iki oyuncunun tabiki alternatifleri var. Antalyaspor karşısına iyi bir takım çıkartacağız' dedi.

Editör: TE Bilisim