Dijital Dönüşüm Kulübü ve Yapay Zeka, Siber Güvenlik Kulübü tarafından düzenlenen söyleşi, Şener Şen Kültür Salonu'nda gerçekleşti. Yapılan çalışmalarla dünya çapında işlere imza atıldığını sözlerine ekleyen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, 'Geleceğimiz dijital dönüşüm içerisinde olacağından bu trene binmemiz gerekiyor. Şu an bu trenin lokomotifini yapan ve yollarını döşeyen Türkiye için dijital dönüşüm ofisinin büyük sorumlulukları var' dedi.
45 MİLYON İNSAN
İnsan faktörünün süreçte önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Dr. Ali Taha Koç, 'Eğitim ve dijitalleşme denilince aklımıza Anadolu Üniversitesi'nden başkası gelemezdi. Eğitim ve dijitalleşme burada çok bağdaşık. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra 9 ayrı kurul ve 4 ofis oluşturuldu. Dijital dönüşüm denildiği zaman akıllara sadece teknoloji gelmemelidir. Biz ilk olarak insan gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın birçok işini dijitalleştirilmiş bir ortam olan e-Devlet üzerinden yapabildiğini görüyoruz. 2019 yılı sonu itibari ile baktığımızda 45 milyon insana ulaşabildiğimizi görüyoruz' diye konuştu.
23'ÜNCÜ SIRADAYIZ
Başkan Koç, 'Yerli ve milli teknolojilerin bu çatıyı oluşturması için çabalıyoruz. Ulak Projesi ile yerli üretim bin adet baz istasyonu 4.5 G hızında hizmet veriyor. Kamu kurumları, bu baz istasyonlarının yerli teknolojisinden faydalanıyor. Yerli olarak geliştirilen her ürünün kullanımı için özel sektörü teşvik edeceğiz. Kritik konularda yerli ve milli teknolojilerin kullanımını sağlayacağız. Dijital dönüşümdeki dünya sıralamamıza baktığımızda 193 ülke arasında 23'üncü sıradayız' ifadelerini kullandı. İHA
Editör: TE Bilisim