Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Anadolu Üniversitesi ve İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokul ile hazırlanan İtalya, Yunanistan ve Malta'dan ortakları bulunduğu Learning Diversiyt: A Case Of Refugee Students İn Primary School KA201 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar projesinin açılışı dün gerçekleştirildi. Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen proje açılış törenine Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Anadolu üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Ferhan Odabaşı ve proje ekibi katıldı.
MOTİVASYON ARTACAK
Projenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, 'İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimde yenilikçi, destekleyici faaliyet ve projelere önem göstermekteyiz. Bu yıl için müdürlüğümüz ve müdürlüğümüze bağlı okullarda başvurusu yapılmış 14 Avrupa Birliği projesi yaklaşık 1 milyon Euro ile kabul edilmiştir. Öğretmen ve öğrenciler tarafından birçok proje çalışmasına katılım sağlanmış ve başarılara imza atmıştır. Eğitim öğretimde başarı ve motivasyonunu artırmak amacıyla farklı çalışmalar yapılmaktadır. Aldığımız başarılı sonuçlarda yalnız değiliz' dedi.
BAŞARILAR DİLEDİ
Anadolu üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Ferhan Odabaşı ise 'Ben akreditasyon şirketlerine inanmıyorum çünkü ailesi iştir kişinin ben yapılan işe bakıyorum. Bu proje bir akreditasyondur. Üniversitede bir TÜBİTAK projesi gerçekleştirmek bir akreditasyondur. Bunlar bizim için değerlidir. Sizlere bu yolculuğunuzda başarılar diliyorum' ifadelerini kullandı.
BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Dünyanın en büyük sorununun göç olduğuna değinen İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise şöyle konuştu: 'Dünya buna çare bulmak için çok uğraşıyor. Göçün neden olduğuyla ilgili birçok çalışma yapmakta. Bu insanların kendi vatanından ayrışıp başka ülkelere gitme olayı. Belki bulundukları yere geldiklerinde birçok konuda sıkıntı yaşayan insanlarla karşı karşıyayız. Çok zor bir durum kültüründen farklı, yaşam tarzından farklı ülkelere göç etmek zorunda kalıyorlar. Biz de göç alan bir ülkeye sahibiz. Stratejik konum bunu gerektiriyor. Göçle gelen insanlara Türkiye her zaman kucak açmakta ve ekmeğini paylaşmakta. Bu insanların ekonomik ve kültür anlamında sorun yaşadıkları kadar çocukların eğitimi de problem oluyor. Bizler bu problemi kaldırmak için birçok başarılı çalışmalara imza atıyoruz. 120 okulumuzda Afgan, Irak, Somali ve Suriye'den çocuklarımız eğitim görmekte. Şu anda 5 bin 30 öğrenci var, her biri bizim için değerli. Onların Türk eğitim sistemine entegra olmaları için gerekli çabayı gösteriyoruz. Bunun için uyum sınıflarımız var ve 260 öğretmen görev almakta. Bizim için insanlık önemlidir. Biz insana değer katan bir milletiz, biz insanın Allah tarafından yaratılmış en değerli varlık olduğuna inanırız. Onun için sizlerle bilgileri paylaşmaya hazırız.' Konuşmaların ardından proje yürütücüsü Şengül Uysal, proje hakkında bilgi verdi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim