Odunpazarı Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Hacı Bektaş Veli Derneği öncülüğünde Eskişehir Alevi Dernekleri Platformu, Eskişehir emek ve demokrasi güçleri tarafından Sivas Katliamı Anma Programı düzenlendi.
BİNLERCE KİŞİ KATILDI
Gündüz saatlerinde gerçekleştirilen yürüyüş ve anma töreninin ardından Sivas Katliamı Anma Programı kapsamında Büyükdere Mahallesinde anma etkinliği ve konser düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi arkasındaki Futbol Sahası'nda gerçekleşen anma etkinliği ve konserde Vedat Gündoğdu, Hasan Keskin, Yoksul Derviş ve Şehribanu Kubat sahne aldı. Etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Cafer Onası ile çok sayıda Eskişehirli katıldı. Etkinlik alanına Sivas Katliamında hayatını kaybeden 33 aydın ve sanatçının fotoğrafları ve 'Unutmadık- Unutturmayacağız' yazılı pankartlar asıldı. Etkinlik öncesinde Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sivas Katliamı'nın konu edildiği 'Bir İz' adlı belgeselin gösterimi de yapıldı.
UNUTMAYALIM
Anma etkinliğinde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'İnsanlık suçlarında, insanlık katliamlarında zaman aşımı olmaz. Elbet günün birinde bu katliamın sorumluları hesap verecektir. Biz, bu doğrultuda üstümüze düşen ne ise onu yapmaya çaba gösteriyoruz. Sizlerle birlikte demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye'de aydınlık bir geleceği kurmak istiyoruz. Birlikte olup, mücadele edersek yeni Sivasların olmasını engelleriz. İnsanın düşünce özgürlüğünü, ekonomik özgürlüğünü, yaşam özgürlüğünü elinden alan her rejime ve baskıya demokratik yollarla direnmeliyiz. Birlikte karşı çıkmalıyız. Sivas'ta yananların anılarını unutmamalıyız' dedi.
HOŞGÖRÜYÜ YAKTILAR
Konuşmasına Sivas Katliamında hayatını kaybedenler için yazdığı bir şiir ile başlayan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, 26 yıl önce Madımak'ta yakılan cehennem ateşinin hala yüreklerde yanmaya devam ettiğini kaydetti. Madımak ateşinde yananın aslında Hacı Bektaş Veli'nin hoşgörüsü, Yunus Emre'nin sevgisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışı olduğunu ifade etti.
ACISI YÜREĞİMİZDE
Anma etkinliğinde Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Cafer Onası, 'Sivas Katliamında yaşamını kaybeden canlarımızın anısı ve acısı yüreklerimizdedir. Her şeye rağmen katliamların değil, insanca yaşamanın, nefretin değil hoşgörünün, insanlık adına utancın değil kıvancın hakim olduğu laik, demokratik ve çağdaş bir Türkiye'yi inşa edene kadar yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.
TÜRKÜ SÖYLEDİLER
Konuşmaların ardından Vedat Gündoğdu, Hasan Keskin, Yoksul Derviş ve Şehribanu Kubat sahneye çıkarak deyiş ve türkülerini seslendirdi. Ayrıca anma etkinliğinde Eskişehir Turnalar Semah Ekibi de semah gösterisi yaptı. HM
Editör: TE Bilisim