Pir Sultan Abdal'ı anma etkinlikleri kapsamında 1993 yılında Sivas'a giden 33 aydının katledilmesinin 29'uncu yılında Valilik Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi ve Eğitim İş Eskişehir Şubesi'nin çağrısıyla Vilayet Meydanı'nda toplanan grup, anma törenine İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı. Daha sonra ADD ve Eğitim İş'in çelenkleri Atatürk Anıtı'na bırakıldı.

CUMHURİYETİ YOK EDEMEZLER

Törende ilk konuşmayı yapan ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, 'Laik Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu 1923'ten bu yana o kadar çok saldırıya uğradı ki bu katliamı gerçekleştirenler, canları ateşe vererek laik cumhuriyeti, çağdaş cumhuriyeti yok edeceklerini sanıyorlardı. Tam bu yobaz ve gerici saldırılara rağmen çağdaş, demokratik ve laik cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır' diye konuştu.

DEVLET ELİYLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER

'Unutulmamalıdır ki, insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zamanaşımı olmaz' diyen Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, 'Aradan geçen 29 yılda katliamın sorumluları baştan savma bir şekilde yargılanmış, göz önünde olan bazı insanlar cezalandırılmış ancak katliamda yöneticilerin ve siyasi iradenin rolü sorgulanmamıştır. Bazı demokratik kitle örgütlerinin 'insanlık suçunda zaman aşımı olmaz' talebiyle açtığı davada, 'zamanaşımı kararı' verilmesini dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, 'Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun' diye değerlendirmiş ve açıkça taraf olduğunu ilan etmiştir.Ellerini kollarını sallaya sallaya gezen katiller, AKP'nin güdümündeki devlet eliyle ödüllendirilmiş, Sivas davasında katliamcıları savunanlar milletvekili, bakan olmuşlardır' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ


Editör: TE Bilisim