CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. 4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi. Verilen cezaya tepki gösteren CHP Eskişehir İl Başkanlığı binasına, Canan Kaftancıoğlu'na destek olmak amacıyla 'Canan yüreklidir. Canan cesurdur. Canan bizimdir' pankartı asıldı. Kaftancıoğlu'na verilen cezanın siyasi olduğunu ve vicdanları rahatsız ettiğini söyleyen CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, demokratik yollarla karara itiraz etmeye devam edeceklerini ifade etti.

DEMOKRATİK YOLLARLA İTİRAZ EDECEĞİZ
Kararın intikam kararı olduğunu belirten Taşel, 'Sarayın tek kişilik hükümeti önce işimizi, aşımızı, hukuku bitirdi. Yargı üzerinde kullandığı vesayetiyle, sözde yargıçlarıyla siyasi kararlar veriyor son dönemde. Sayın İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na verilen karar siyasidir, intikam kararıdır. İstanbul'u almamızdan kaynaklıdır. Ancak biz demokratik yollarla itiraz etmeye devam edeceğiz. Dayanışmayı büyüterek yürüyeceğiz. Mücadelemizi sandıkta bu tek kişilik iktidarı bitirerek, dayanışarak sonlandıracağız. Kararın siyasi olduğunu düşünüyoruz. Bu karar vicdani de değildir, hukuki hiç değildir' diye konuştu.

Partisinin İstanbul mitingine yoğun bir kalabalıkla Eskişehir'den katılacaklarını söyleyen Taşel, 'Vicdanı olan, zulme itiraz eden, muhalif tüm dostlarımıza, bize sahip çıkan, dayanışma gösteren tüm dostlarımıza ayrıca teşekkür ederiz. 21 Mayıs'ta gerçekleştireceğimiz büyük İstanbul mitingine tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz. Bizler de Eskişehir'den Canan Başkanımıza destek olmak amacıyla bu pankartı astık. Canan yüreklidir. Canan cesurdur. Canan bizimdir. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir. İtiraz eden milyonlarca kişiden bir tanesidir. Bu bir siyasi karadır. Ve İstanbu'lu almamızın neticesinde verilmiş tek adam tarafından işaret edilmiş bir karardır diyoruz. Mücadelemizi demokratik yollarla devam ettireceğiz ve mutlaka sandıkta başaracağız diyoruz. İstanbul'a gideceğiz. Büyük bir katılım göstereceğiz. Tüm ilçe örgütlerimiz çalışma başlattı. Yoğun bir katılımla büyük milletin sesi mitingine katılıp itirazlarımızı sürdüreceğiz' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim