Burada bir konuşma yapan Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Op. Dr. Aydın Beyatlı, son dönemlerde Türkiye ve Türk dünyasına karşı siyasi ve ekonomik baskıların arttığını ifade etti.
Beyatlı, Kerkük'te haksızlıkların, ölümlerin ve yaralanmalar ve insan haklarını ihlallerin had safhada olduğunu belirterek, ''Irak'ta parlamento seçimlerinin yapılması 30 Nisan 2014'de planlanmıştır. Bu seçim arefesinde Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'ye ve Eskişehir'e davet edilmekten dolayı mutluyuz. Türkiye'nin Kerkük Türklerini unutmaması ve Eskişehir'de bir araya getirmesi bizim için mutluluk vericidir. Yıllardır olduğu gibi yeniden Iraklı Türkmenler olarak Türkiye ile Orak arasında köprüler kuruyoruz'' dedi.

''BUGÜN IRAK'TA
KORKUNÇ BİR TERÖR
VARDIR''
Türkmenlere yapılan haksızlıkların dünya önünde gözler önüne serildiğini dile getiren Op. Dr. Aydın Beyatlı, ''Irak'ın demokratik toprak bütünlüğü hususunda Iraklı Türkler her zaman ellerinden geleni yapmışlar ve yapmaktadırlar. Irak'ın yeraltı ve yerüstü zenginlikleri tüm Irak halkınındır. Bu konuda her Iraklı eşit haklara sahip olmalıdır. Türkmenlere yapılan haksızlıklar bütün dünyanın gözleri önünde cereyan etmektedir. Türkmenler mücadelelerine her zaman olduğu gibi demokratik usullerle sürdürmektedirler. Bugün Irak'ta korkunç bir terör vardır. İnşallah bu kara bulutlar bir gün kalkacaktır. Bu yalnız Türkmenler için değil, Irak'ın yeniden yapılanmasında ve barışın gelmesinde de çok önemlidir'' diye konuştu.
Irak Türkleri Haftası hakkında da değerlendirme yapan Beyatlı, ''Irak Türklerinin tarihi geçmişini, kültürel varlığını anlamada bu etkinlikler büyük anlam ifade etmektedir. Sizlerle bir arada olmaktan bahtiyarız'' şeklinde ifade etti.
Ardından konuşma yapan Vali Yardımcısı Rıza Dalan ise, ''Sizlerle bir arada bulunmak bizim için büyük onur, buradaki toplantının, bundan sonraki politikaların üretilmesinde faydalı olacağına inancımız tamdır'' şeklinde konuştu.(HM)

Editör: TE Bilisim