Eğitim Sen Eskişehir Şube Sekreteri Mahir Hamdi Sarı,Uzman Öğretmenlik Sınavı'na ihtiyaç olmadığını söyledi. Öğretmenlerin zaten alanında uzman olduğunu belirten Sarı, öğretmen odalarını ve velileri bölecek söz konusu sınavdan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.
ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ OLMALI
Öğretmenlerin özlük hakları ile ilgili düzenleme yapılmasının şart olduğunu belirten Sarı, 'Zaten bu Öğretmenlik Meslek Kanunu gündeme geldiği günden itibaren biz Eğitim Sen olarak böyle bir kanuna ihtiyacımız olmadığını sürekli söyledik. Öğretmenlere bir paye vermenin bir anlamı yok. Bu öğretmenleri uzman olarak, başöğretmen olarak ayrıştırmak hem öğretmenler odasını ayrıştıracak hem de iş yeri barışını bozacak bir meseledir diye söyledik. Ama özlük haklarımızla ilgili tabi ki düzenlemeler istiyorduk. 3600 ile ilgili düzenleme istiyoruz. Bu sınavla birlikte cüzi bir miktarda iyileştirme olacağını ön görüyoruz. Ama bunun için sınava ihtiyaç yok. Öğretmenlere enflasyon oranında bir artış yapılmalı' diye konuştu.
YÜZDE 94'Ü İSTEMİYOR
Yapılan bir araştırmada uzmanlık sınavına ilişkin öğretmenlerin yüzde 94'ünün olumsuz görüş bildirdiğine dikkat çeken Sarı, 'Eğitim Sen olarak biz baştan itibaren bu kanunun geri çekilmesi için açıklamalar yaptık. Eylemler yaptık. Ama maalesef böyle bir kanun çıktı. Şimdi geldiğimiz noktada öğretmenler uzman öğretmenliğe başvuranlar 180 saat, başöğretmenlik için 240 saat eğitim alıyorlar şu an. Bu öğretmenin temel hakkı olan tatil hakkını da gasp eden bir uygulamaya dönüştü. Öğretmenlerin yüzde 94'ü bu kanuna ihtiyaç olmadığınadair görüş bildirmiş. Sendikaların da bu konuda bir tepkisi var. Bu sınavla ölçülebilecek bir durum değildir öğretmenliğin uzmanlığı. Zaten eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenler o işin eğitimini almış insanlar. Tekrardan kendi aralarında bir kariyerin oluşturulması hem veliler açısından hem okul yönetimi açısından çok ciddi sorunlar doğuracak. Geldiğimiz süreçte ÖSYM'de ortaya çıkan skandallar sınavların ne kadar şeffaf olduğunu ne kadar güvenilir olduğunu tekrar sorgulattı herkese' şeklinde konuştu. Sarı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlere uzmanlık sınavına girmemeleri konusunda yaptığı çağrıyı da olumlu karşıladıklarını ifade etti. MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim