İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim iş Sendika üyeleri 657 sayılı DMK'da yapılması planlanan değişikliklere karşı olduklarını aktardı. İktidarın 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliklerde sona gelindiğini belirten Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, kamu çalışanlarının anayasal iş güvencesi sosyal devlet olmanın gereği olduğunu söyledi.

Siyasi iktidarın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapmak istemesinin önemli nedenlerinden birisinin kamu hizmetlerini yerellere bırakmak olduğunu ifade eden Sungar, 'Devlet memurları nihayetinde devletin (kamunun) memurudur ve görevini Anayasa ve yasalar çerçevesinde ifa etmek zorundadır. Siyasal iktidarın istediği ise emrinde çalışanların yasalara değil kendisine tabi olmasıdır. Bunu sağlamanın birinci koşulu devlet memurlarının iş güvencesini ortadan kaldırmaktır' dedi.

SENDİKAL MÜCADELE GÜÇSÜZLEŞTİRİLECEK

Kamuda kadrolu çalışanın kalmayacağını ileri süren Sungar, 'İşçiler için uygulanmak istenen 'esnek çalışma sistemi' kamu çalışanlarına da uygulanmak istenmektedir. Eğer bu değişiklikler gerçekleşirse; kamu emekçilerine performansa dayalı ücret ödenecek, performans kriterini ise amirlerin iki dudağı ile kamu emekçisinin ne kadar itaatkar olup olmadığı belirleyecektir. Kamu emekçilerine rotasyon gelecek. Fazla çalışma ücreti tarihe karışacak. Sendikal mücadele güçsüzleştirilecek. Kamu hizmetleri, özel sektör mantığı ile yürütülecek. İdarenin görevden alma ve görev yeri değiştirme yetkisi genişletilecek.'

Editör: TE Bilisim