İşitme engellilerin sorunlarını anlama ve çözme konusunda atılan en büyük adımlardan biri olan ve Eskişehir'de 21 personelin 3 ay süresince aldığı işaret dili eğitimi, sağlık alanında verilen hizmetlerin yanı sıra, sosyal medya ve iletişim kanallarında da yayılmaya başladı. Eğitimi tamamlayan ve işitme engelli bir kişinin her söylediğini anlayarak cevap verebilir düzeye gelen sağlık personelleri, hazırladıkları kamu spotu sayesinde obeziteden sigara ve alkol kullanımına, yürüyüş yapmanın öneminden sağlıksız beslenmeye kadar her konuda uyarıda bulundu.

'21 ARKADAŞIMIZ İŞARET DİLİ EĞİTİMİ ALDI'

'İşitme Engelliler İçin Sağlık Tavsiyeleri' başlığı altında çekilen kamu spotu ve eğitimiyle ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, çekilen kamu spotunu çeşitli platformlarda kullanmak istediklerini belirtti. Dr. Mumcu, 'Eskişehir Sağlık Müdürlüğü olarak bizim koordinasyonumuzda Sağlık Bakanlığı'na bağlı diğer sağlık tesisleri ve üniversite hastanesinde çalışan sağlık personellerine yönelik işitme engelliler ve konuşma engellilere yönelik işaret dili eğitimi verdik. Buradaki amacımız, bizden hizmet alan vatandaşlarımızın her türlü engelini ortadan kaldırmak ve ihtiyaçlarına yönelik hizmet verebilmekti. Bundan önce düzenlenen eğitimde 21 arkadaşımız Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevli işitme engelliler eğitmeni hocamızla bir eğitim düzenlendi. Eğitimi uzun süreli ve sertifikalı olarak düzenledik. Eğitimi alan arkadaşlarımız kendi çabalarıyla güzel bir kamu spotu hazırladılar' dedi.

Dr. Mumcu ayrıca, ilerleyen günlerde yeniden başlatılacak eğitimler için 53 sağlık personelinin şimdiden başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim