Vergide adalet isteyen işçiler, Türk İş İl Örgütünün çağrısıyla İstasyon Meydanında toplandı. İşçiler sık sık 'Hak hukuk adalet yoksa barış da yok', 'Vergide adalet istiyoruz' sloganları attı. İşçiler adına açıklama yapan Türk İş İl Temsilcisi Demir, emekçilerin üzerinde acımasız bir vergi yükü olduğunu ifade etti.
VERGİ ADALETSİZLİĞİ
Adaletsiz vergi politikalarının yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Demir, 'İşçilerin eline geçen net ücret vergi kesintileri nedeniyle giderek geriliyor. İşçi enflasyon ve vergi oranı nedeniyle satın alma gücünü kaybediyor. Bu vergi düzeni adil değildir. Hakka ve hukuka uygun değildir. TBMM'ne sunulan vergi düzeninde yeni değişiklikleri içeren yasa teklifi emekçilerin beklentilerini karşılamıyor, vergi adaletsizliğini kaldırmıyor' diye konuştu.
VERGİ ALINMASIN
Asgari ücretten alınan verginin kaldırılmasının temel talepleri olduğunu söyleyen Demir, 'Öncelikle emek üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve verginin geniş kitlelere adil şekilde yansımasının sağlanması gerekmektedir. O nedenle gelir vergisi tarife basamakları ve oranları acil olarak güncellenmelidir. Bu ülkenin sağladığı kaynakları kullanarak gelir ve servet elde edenler, topluma karşı yükümlülüklerini yerine getirmeli ve kazançları oranında vergi ödemeleri sağlanmalıdır' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim