HABER: MELTEM KARAKAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alpu İlçe Başkanı Özgür Sarı ve Alpu Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Murat Enginbaş ile belediyede çalışan işçilerin durumu hakkında konuştuı. Alpu Belediyesi'nde çalışan yaklaşık 200 işçinin yedi aydır maaşlarını alamadığını belirten Sarı, 'İnsanlar mağdur. Bakkaliyesini, sigarasını veresiye alan insanlar biliyoruz. Bu çok büyük bir sıkıntı. İşçiler henüz sesini çıkaramıyor. Belediye de herhangi bir açıklama yapmıyor. İşçiler de taşerona kadro gelecek diye kadroya geçeriz belki düşüncesiyle korkup seslerini çıkaramıyorlar' dedi.

BELEDİYE ÇİVİ ÇAKMADI
Belediyenin mahallelere yeteri kadar hizmet etmediğini söyleyen Sarı, 'Bir belediyeye kayyım atanacaksa ya da bir belediye başkanı uzaklaştırılacaksa önce Alpu'dan başlanması lazım AKP adına söylüyorum. Belediye hiçbir hizmet yapmıyor. Köylerimiz mahalle oldu ama hiç hizmet alamıyor. Kendi yapması gereken hizmeti de Büyükşehir Belediyesi yapacak diye insanları sürekli yanlış yönlendiriyor. İnsanlara yalan söyleyerek suçu Büyükşehir'e atıyorlar. Belediye borç batağına batmış durumda. Bu da kardeş kavgalarıyla ortada. Bütün Alpulular bunu biliyor. Bakın belediye işçileri mağdur durumda. Belediye hizmet etmiyor. Kendi bütçesinden bize herhangi bir çivi çakmadı' diye konuştu.

BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM
Alpu Ovası'na yapılması planlanan termik santral konusuna da değinen Sarı, AK Parti Alpu İlçe Başkanlığına da seslenerek, 'AKP İlçe Başkanına sesleniyorum. Alpu Ovası yok olmasın diye birlikte mücadele edelim. Biz köylere gidiyoruz. Bu işin siyaseti yok. AKP'li vatandaşlarımız da kömürlü termik santrali istemiyor. Eskişehir'in hamam kültürü var. Bu santral hamam kültürümüze bile zarar verebilir' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim