Somut gelişme olmadı
Siyah-Kırmızılı kulüpte camianın merakla beklediği konulardan biri hiç kuşkusuz isim sponsorluğu. Önceki aylarda Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile bir araya gelip Eskişehirspor'un isim sponsorluğu konusunu masaya yatırmıştı. İkili daha sonra Eskişehir'de de bir araya geldi. Ancak görüşme sonrası isim sponsorluğu konusunda somut bir gelişme olmazken açıklama da yapılmadı.
Şehir dışından arıyoruz
Başkan Şimşek geçtiğimiz gün gazetecilere yaptığı açıklamada, isim sponsorluğu konusunda, 'İsim sponsorluğu konusunda Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan uğraşıyordu. Bir sonuç hala çıkmadı. Biz de uğraşıyoruz. Hiç Eskişehir'den aramıyoruz. Şehir dışından arıyoruz. Buluyor muyuz, buluyoruz. Çünkü Eskişehirspor'un adı hala
büyük. Şehir dışından değil yurt dışından bile uğraşıyoruz. Artık bu kulüpte her şey şeffaf yapılıyor. Önümüze isim alabilecek noktaya geldik. Ama öyle bir talep şu an yok' ifadelerini kullandı.
Sanal dükkan olacak
Şimşek, 'Sponsorlu imzaladığımız Lennas firmasıyla şöyle bir çözüm bulduk. Taraftara jest yapmak istiyorlar. Kulübün sanal bir dükkanı olacak. Buradan internet üzerinden satacağız. Tesislerin girişindeki Siyah-Kırmızı Store'da da satılır. Stadyumun altında da satabiliriz. Çabalıyoruz, fikir üretiyoruz kulübe nasıl para sokabiliriz diye uğraşıyoruz. Lennas firmasına tekrar teşekkür ederim. Forma işini üstlendiler. Ticari beklentileri yok. Kendileri Eskişehirli değil. Hem utanıyoruz, hem gurur duyuyoruz. Değişik duygular içerisindeyiz' dedi.
As tarı kılıfını geçer
Yeni sezonda store açılıp açılmayacağının sorulması üzerine Şimşek, 'Kulübünm çarşıda kira vererek, elektrik ödeyerek, personel tutarak store açmam şansı yok. Eskişehir'de aşırı formam satılmıyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Astarı kılıfını geçer. Bir dükkan tarzında store açma şansımız yok. Kulüp olarak yok firmalar da yüksek maliyetler nedeniyle kabul etmiyor' diye konuştu.
Harita ölçümlerini istediler
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan tesis projesi hakkında konuşan Şimşek, 'Tesis projesini Başkanvekilimiz Erkan Koca ve yöneticimiz Hakan Sayın takip ediyor. En son bizden boş alanın harita ölçümlerini istediler. Ölçümler yapıldı muhakkak olmasını istediğimiz şeyleri bildirdik. Bakanlığa yollandı. Bakanlıkla sürekli görüşme yapıyorlar. Bir an önce ihaleye çıkıp temelinin atılmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.
Silenlere teşekkür ediyoruz
Soru üzerine eski yöneticileri ziyaret etme konusunda değinen Şimşek, 'Bayramdan sonra eski yöneticileri ziyaret edeceğiz cümlesini ben demedim. Yönetici arkadaşlarım dedi. Ziyaret ediyorlar. Silmek isteyen zaten yıllardır siler. Silenlere teşekkür ediyoruz. Silmeyenlerin de kendi tasarruflarıdır' dedi.
Eskişehirspor'a puan silme verirlerse…
Son olarak Ulusal Kulüp Lisansına değinen Başkan Şimşek, 'TFF Ulusal Kulüp Lisansı için bizimle birlik bazı kulüplere ek süre tanıdı. Dosyalarımızı gönderdik. Dokümantasyon olarak Süper Lig kulüpleri de dahil en iyi hazırlayan bizim kulübümüz. Geçen sene Muhasebe Müdürümüz Gökay Mehmet Şahin sayesinde TFF'den teşekkür bile aldık. Kulüp lisansı eşittir transfer tahtası gibi bir şey. Alabilir miyiz bakacağız. Bu da zor bir şey. Geçen sene TFF'nin adalet kılıcı sadece Eskişehirspor'a vurdu. Diğer kulüpler alacak mı bakacağız. Yine sadece Eskişehirspor'a mı verecekler bakacağız. Sadece Eskişehirspor'a verirlerse yine söylüyorum adalet yeni dönemde de yoktur o zaman…' diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim