'Kulüp kapanır'
Mesut Şimşek, bugün yapılacak Olağanüstü Genel Kurulda, başkan adayının çıkmaması halinde kulübün kapanacağını söyledi. Şimşek, kulübün kapanmasını önlemek için Divan Kurulu'nun yönetim çıkmaması hainde Genel Kurul'a ara vererek bir hafta daha süre kazanmasının mümkün olduğunun altını çizdi.

'Kendiliğinden sona erer'
Başkan adayı çıkmaması halinde kulübü nelerin beklediğini dile getiren Şimşek'in açıklamaları şöyle; '5253 sayısı Dernekler Konunu ve 31.03.2005 tarih ve 25772 sayılı resmi gazetede yayınlanan Dernekler Yönetmeliğinin 87.maddesinin 5.paragrafına göre; (Tüzük gereğinde yönetim kurulunun oluşturulamaması) halinde dernekler kendiliğinden sona erer' diye konuştu.

'Son yönetim kulübü tasfiye eder'
Şimşek, 'Bunun için herhangi bir kulüp delegesi bile sulh hakiminden derneğin kendiliğinden sona erdiğinin tespiti isteyebilir. Madde 89 Genel kurul kararı ile fesih edilen derneklerin para, mal ve haklarının devri, son yönetim kurulundan oluşan tasfiye kurulunca yapılır' dedi.

'Bir hafta ara verilebilir'
Mesut Şimşek, 'Açıkça söylemek gerekirse başkan adayının çıkmaması halinde kulüp resmen kapanır. Diğer bir ihtimal ise, genel kurul divanı, kulübü yaşatmak ve başkan adayının bulunması için genel kurula bir hafta ara verebilir' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim