İŞKUR programı olan İş Kulübü kapsamında İş ve Meslek Danışmanı Eren Keser tarafından verilen eğitimde iş arama becerileri, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri ve beden dili gibi konular anlatıldı.
ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAYIN
Eğitimin sadece öğrencilere değil, iş arayan vatandaşlara ve dezavantajlı gruplara da verildiğini belirten Keser, 'İş arama süreci ve özgeçmiş hazırlamayla ilgili herkes çok fazla şey bildiğine inanıyor. Dışardan bakıldığında öyle görünebilir ancak durum böyle değil. İnsan kaynakları birimleriyle görüştüğümüzde kendilerine gelen özgeçmişlerin sadece yüzde 10'luk bir kısmının iyi şekilde hazırlanmış olduğunu belirtiyorlar. Biz bu yüzde 10'luk oranı yukarıya çekmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.
TECRÜBE ÇOK ÖNEMLİ
İş arayan kişilerin mülakat süreçlerine dair tecrübe sahibi olmalarının önemine değinen Keser, 'Mülakatta neler söylemeleri gerektiği, hangi soruya nasıl cevap vermeleri gerektiğiyle ilgili ipuçları veriyoruz. Tabi bütün bu eğitim kişinin kendisinde bitiyor; ama biz bu sürecin başlangıcında destek olma çabasındayız' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim