Tarihi Odunpazarı Bölgesi esnafı, yaz aylarının gelmesine rağmen işlerinin durgun olduğunu söyledi. Geçmiş yıllara oranla işlerin yüzde 50 oranda düştüğünü ifade eden esnaf, şehir dışından gelenlerin daha çok gezdiğini fakat alışveriş yapmadığını belirtti.
İKİ ALACAKSA, BİR ALIYOR
'Vatandaş iki alacaksa artık bir alıyor' diyen Fehmi Sevkulak, 'İşlerimiz açılmaya başladı biraz. Hafta sonları biraz daha yoğunlaşıyor. Ama hayat şartları fiyatların artması nedeniyle eski işler yok. Vatandaş eskisi gibi alışveriş yapmıyor. Vatandaş 2 alacaksa artık 1 alıyor. İstediğimiz düzeyde değil iş potansiyeli. Fiyatların artışından dolayı düşüş var. Şehir dışından gelenler daha çok alışveriş yapardı. Bu fiyat artışlarından dolayı piyasada bir kırgınlık var. Eskiye oranla yüzde 50 düşüş var. Vakalar da artıyor. Tedirgin oluyoruz. Geçen dönemlerde koronavirüs biz çok etkiledi. Yasaklar çoğunluktaydı. Şu maske kullanımı tekrar gündeme getirilsin' diye konuştu.
İNSANLARDA PARA YOK
İnsanlarda para olmadığını söyleyen Rasim Olcay, 'Şu ansa hareketlilik var. İşler eskiye oranla durgunluk var. Ama okullar açılınca iyi olur diye düşünüyoruz. Ekonomi sıkıntı. Millette para yok, kredi kartına yükleniyor. İşler de haliyle durgun. Geçen yıllara göre yüzde 30 azalma var en az. Zam yaptık biz de ama çok yapmadık. Şeker zammını uygulamaya kalksak zaten yaklaşılmaz ürünlere. Vakalar çoğaldı ama kapanma olmaz diye düşünüyorum. Kapanma olursa ekonomi daha sıkıntıya girer' şeklinde konuştu.
KARNINI DOYURMAKLA MEŞGUL
İşlerin çok durgun olduğunu anlatan Neriman Aktaş, 'Hem sıcaktan dolayı sonra hem ekonomik sıkıntılardan dolayı gerçekten çok durgun. Pandemiden sonra hiç eskiye dönük verimli bir hal alamadık. Durgun. Sadece oturup çalışıyoruz. Gelen olursa da satış yapıyoruz. Epey düşüş var geçen yollara göre. Yarı yarıya. Çok fazla düştü. Bu işlerin düzeleceğini zannetmiyorum. Daha kötüye gidiyor. İnsanlar karnını doyurmakla meşgulken ne yapsınlar takıyı tokayı. Geziyor insanlar ama alışveriş yapan çok az' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim