İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nde bağımsızlık referandumu polis müdahalesi nedeniyle olayların çıkmasına neden oldu. İspanya İçişleri Bakanlığı, referandumu engellemek için 10 binden fazla polis ve askeri Barcelona sokaklarında görevlendirdi. Ülkede yaşanan bu gergin ortam, futbola da sıçradı. İspanya La Liga'da Barcelona ile Las Palmas arasında bugün saat 17:15'te oynanacak olan maç öncesi iki takım arasındaki gerilim tavan yaptı.

Önce Katalan ekibi Barcelona, şehirde yaşanan olaylar nedeniyle Las Palmas maçının ertelenmesini istedi. Las Palmas yönetimi de maç öncesi resmi sitesinden'Katalonya referandumunu tanımıyoruz' açıklaması yaparak gerilimi tırmandırdı. Barcelona'nın erteleme talebi önce İspanya Futbol Federasyonu tarafından kabul görmedi. Barcelona, Las Palmas maçının seyircisiz oynanacağını açıkladı.

Katalonya'daki referandum müdahalesinde 337 kişi yaralandı
İspanyol polis ve jandarmasının Katalonya'daki bağımsızlık referandumuna müdahalesinde 337 kişi yaralandı.

Ancak müdahaleye rağmen Katalonya'da bazı yerlerde oy kullanma işlemi devam etti.

Katalonya Özerk Yönetimi Sözcüsü Jordi Turull, gazetecilere İspanyol güvenlik güçlerinin müdahalesine ilişkin bilgi verdi. Müdahale sırasında 337 kişinin yaralandığını söyleyen Turull, bunlardan bazılarının durumunun ciddi olduğunu ifade etti.

Bu arada, merkezi hükümete bağlı güvenlik güçlerinin büyük şehirlerin yanı sıra daha küçük yerleşim yerlerindeki oy verme işlemlerine de müdahale ederek, oy pusulası ve sandıkları almaya başladığı kaydedildi.
Editör: TE Bilisim