Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi İbrahim Dursun, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da, Afganistan'da, Kerkük'de, Tuzhurmatu'da oluk oluk Müslüman kanı döküldüğünü, sürek avı gerçekleştirildiğini belirterek 'Müslümanlar birlik olmalı, iç çatışmalara bir son vermeli ve dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, adaletsizliğe karşı çıkmalıdır' şeklinde konuştu. Gazze'de İsrail'in çocuk, kadın, genç, yaşlı, silahsız demeden yerleşim yerlerini bombaladığını, devlet terörü uyguladığını vurgulayan Dursun, yalnızca masum insanlara değil, insanlığa kurşun sıkıldığını, insanlığın katledildiğini söyledi.

Zalimler için yaşasın cehennem' diyoruz

Kamu Sen İl Temsilcisi İbrahim Dursun, son zamanlarda ülkenin dış politikasında yaşanan değişim, devletin dünyadan soyutlanarak yalnızlığa itilmesine neden olduğunu belirterek 'Yapılan siyasi hataların bedeli sınırlarımızın ateş çemberi ile sarılmasına ve terör örgütlerinin kurduğu sözde devletlere komşu olmamıza yol açmıştır. Ülkemizde mezhep üzerinden yaşanan tartışmaların siyasi alana taşınması son derece tehlikeli bir sürece gireceğimiz endişesi oluşturmaktadır. Türk Kamu Sen olarak, yarım yüzyılı aşkın süredir, bulunduğu bölgeye kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen insani değerleri ayaklar altına alan uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail'i şiddet ve nefretle kınıyor ve 'Zalimler için yaşasın cehennem' diyoruz' dedi.

Senin gerçek yüzünü milletimiz görüyor

İşçi Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Erdönmez ise İsrail ilişkileri konusunda Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. 'Gazze yanarken can kayıpları 300'ü bulmuşken timsah gözyaşları dökmektedirler. Sahte Van Münit şovları yapmaktadırlar' diyen Erdönmez, 'İsrail'le olan ticaret hacmi son yılların en doruk noktasındadır. Ortak askeri tatbikatlar hala yapılmaktadır' şeklinde konuştu. Erdönmez, 'Sen değil miydin Tayyip Erdoğan kasım kasım kasılarak BOP eş başkanıyım diyen? 2003 yılında Irak işgalinde ABD askerlerine duacıyım diyen, Mavi Marmara olayında sahte dayılanmaların ardından her türlü ilişkileri geliştiren sen değil miydin?' şeklinde sorularla Başbakanı eleştirerek ' Sahte one minute şovlarının maskesi seni saklayamaz. Senin gerçek yüzünü milletimiz görüyor' dedi.

AKP iktidarının bölge halklarına getirdiği yıkımı Filistin halkı ödüyor

Halkevleri üyeleri ise Doktorlar Caddesi girişinde saldırıları kınayarak oturma eylemi gerçekleştirdi. İsrail'in IŞİD isimli cihatçı çetenin yarattığı kaotik ortamını bahane ederek Filistin'e karşı kapsamlı bir yok etme operasyonuna giriştiğini belirten Halkevleri Başkanı Gürkan Çelik, '250'yi aşkın Filistinliyi katleden İsrail'in bu pervasızlığı, uluslararası alanda ciddi bir yatırımla karşılaşmayacağını bilmesinden geliyor' dedi. AKP iktidarının bütün hamasi söylemine karşın İsrail'le ekonomik ilişkileri arttırdığını ileri süren Çelik şöyle konuştu: ' Yıllık 5 milyar dolara yakın ticaret hacmiyle Türkiye İsrail'in en büyük 5'inci ticaret ortağı konumunda. Bu ticareti yapanlar arasında Erdoğan'ın ' gemicik' filosu sahibi oğlu Burak Erdoğan'ın da bulunduğu iddia ediliyor. Ve AKP ne zaman boykot sözünü duysa şiddetle reddediyor. Bir yandan mezhep savaşlarını körükleyip bir yandan Filistin direnişini Körfez gericiliğinin peşine katarak İsrail karşıtı direniş cephesinden koparan AKP iktidarının bölge halklarına getirdiği yıkımı bugün en ağır biçimiyle Filistin halkı ödüyor.' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim