Koronavirüs salgının Türkiye'de de yaygınlaşmasının ardından yetkililer, vatandaşlara evde kalınmasına ve kalabalık yerlere girilmemesi yönünde uyarılarda bulundu.
28 MİLYON İŞÇİ
Söz konusu önlemlere yönelik açıklama yapan HARB İŞ Şube Başkanı Atak, emekçilere yönelik de tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. 28 milyonun aynı şekilde çalışmaya devam ettiğini hatırlatan Atak, 'Bu insanların neredeyse tamamı servis kullanmakta, toplu taşıma araçlarına binmekte ve işyerlerinde birbiri ile temas etmeye devam etmektedir. Ve akşam evlerine döndüklerinde sözde izole halinde yaşayan eşleri ve çocukları ile bir araya gelmektedir. Temel insan ihtiyaçlarının tamamı bu emekçi kesim tarafından üretilirken emekçilerin hayatı riske edilmemelidir' diye konuştu.
DÜZENLEME YAPILMALI
Çok geç olmadan önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Atak, 'Bu mücadeleyi kazanmak istiyorsak sadece iş insanlarına yönelik değil emek kesimini de kapsayacak tedbirler bir an önce alınmalıdır. Çalışma hayatında istihdamı koruyacak şekilde düzenleme ve destek getirilmeli, gerekirse işsizlik fonu devreye sokularak tüm çalışanların en az 14 gün insanlar arası iletişimi kesecek şekilde evlerinde kalmasını sağlayacak kararlar alınmalıdır' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim