HABER: Ayhan Aydıner

Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Dülger'in, görevinden istifa etmeden Kütahya'daki AKP binasında basın toplantısı düzenleyerek AKP Tavşanlı Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklaması tepkilere neden oldu.

Soruşturma açılsın

Yaşanan duruma is yan eden eğitimciler, 'Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kararı'na göre seçime katılmak isteyen kamu görevlileri istifa etmeden ve ayrılma istekleri kabul edilmeden propaganda mahiyetinde hiçbir harekette bulunamaz. Dülger bu aday adaylık açıklamasıyla kanuna aykırı hareket etmiştir. Kanunu tanımayan şube müdürü hakkında soruşturma açmalıdır. CHP veya MHP aday adayı bir memur aynı hareketi yapsa anında soruşturma açılırdı. İktidar partisi aday adayı oldu diye bu kişi kayırılmamalı ' diye tepki gösterdi.

Yanlış yapmış

Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Dülger'in aday adaylığı konusunda bilgisinin olmadığını söyledi. Dede, 'Bana istifa dilekçesi gelmedi. Görevinden ayrılmadan basına aday adaylığını açıklamışsa yanlış yapmıştır' dedi.

Dilekçesi gelmedi

Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Adıyaman, bu konu hakkında bilgisinin olmadığını söyledi. Daha sonra bizi telefonla arayan Adıyaman, 'arkadaşlar kendisine ulaşmış. İstifa dilekçesini bıraktığını söylemiş. Bana daha dilekçe gelmedi' dedi.

30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlere katılmak isteyen kamu görevlileri ile Yüksek Seçim Kurulu'nun 4 EKİM 2013 tarihli kararında yer alan açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; 'En geç 01 Aralık 2013 Pazar günü saat: 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteklerini içeren dilekçeyi resmi kayıtla en yakın amirine iletmek zorundadırlar. Görevden ayrılma başvurusu yapan kamu görevlisine, dilekçenin alındığına dair bir belge verilir. Dilekçenin kuruma geldiği tarihten itibaren, en geç on gün içinde ayrılma isteğinin kabul edildiği dilekçe sahibine tebliğ olunur. Görevinden ayrılma hakkına sahip olan memurun ayrılma isteği kurumu tarafından reddedilemez. Ayrılma istekleri kabul edilenler, görev başında bulundukları sürece propaganda mahiyetinde hiç bir harekette bulunamazlar. Görevleri gereği resmi elbise giyenler, resmi elbiseyle propaganda yapamaz ve bu mahiyette herhangi bir harekette bulunamazlar.' Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Dülger ayrılma isteklerini içeren dilekçesi resmi kayıtla aynı binada görev yaptığı en yakın amiri olan Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Adıyaman'a iletmedi. Dilekçenin alındığına dair bir belge almadı. Kütahya'ya gitti AKP binasında basın toplantısı düzenleyerek, ' Tavşanlı Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayıyım. Tüm hemşerilerimden dua ve destek bekliyorum' dedi. Yani görev başındayken bir siyasi parti binasında propaganda mahiyetinde bir harekette bulundu. Yaşanan bu durumu değerlendiren eğitimciler, 'Bu bürokrat istifa etmeden CHP veya MHP'den aday adayı olsaydı, canını okurlardı. Kanun açık. İktidar partisi aday adayına bir ayrımcılık yapılmamalı. Sonradan eski tarihli istifa dilekçesi hazırlanıp, kurtarılmaya çalışılmamalı. Bunu yapsalar bile kurtaramazlar' diye tepki gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Arif Dede'yi konuyla ilgili aradık. Dede, Dülger'in aday adaylığı konusunda bilgisinin olmadığını söyledi. Dede, 'Bana istifa dilekçesi gelmedi. Görevinden ayrılmadan basına aday adaylığını açıklamışsa yanlış yapmıştır' dedi. Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Adıyaman, bu konu hakkında bilgisinin olmadığını söyledi. Daha sonra bizi telefonla arayan Adıyaman, 'arkadaşlar kendisine ulaşmış. İstifa dilekçesini bıraktığını söylemiş. Bana daha dilekçe gelmedi' dedi. Bizde 'Dülger önceki gün açıklama yaptı. Aynı bina içerisinde iki günde bu dilekçenin size gelmesi bize inandırıcı gelmedi. Dilekçenin alındığına dair bir belge almış mı ? Ayrılmas ı için izin verildi mi? Bunları yapmadan nasıl aday adaylığını açıklıyor' diye sorduk. Adıyaman, 'Konuyu araştıracağım' dedi. Sonhaber Gazetesi olarak bu olayın takipçisi olacağız.

Editör: TE Bilisim