Çocuk istismarının affı olmaz' yazılı pankart açan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri adına açıklamalarda bulunan Fatma Girgin, küçük yaştaki kız çocuklarıyla evelenen erkeklerin istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırlandığı iddialarının basına yansıdığını söyledi.
MECLİS'E GETİRİLECEK
Girgin getirilmek istenen affın 15 yaş altı kız çocuklarına karşı işlenen cinsel istismar suçundan hüküm giyen failleri kapsayacağını ve Ocak 2020'de meclise getirileceğinin söylediğini belirtti. 'İstismar suçunu evlenme koşullu bir düzenleme ile aklamak çocukların tekrarla istismara maruz bırakılması ve şiddet dolu hayatlara mahkûm edilmesi anlamına gelmektedir' diyen Girgin, 'Bu düzenlemeyi yapma gerekçesi olarak, küçük yaşta istismar edilmiş ve evlendirilmiş kız çocuklarının, suç olan bu eylemi gerçekleştiren erkeklerin hapse girmesi sonucunda çocuklarıyla birlikte ortada kalmaları ve mağdur olmaları gösterilmektedir. Çocukları korumakla yükümlü devletin veri dahi paylaşmadan böyle bir gerekçeyle çocukların cinsel istismarını meşrulaştırmaya çalışmasını akıl ve vicdan dışı buluyoruz' ifadelerini kullandı.
MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI
İktidara seslenen Girgin, 'Faillerin değil, çocukların mağduriyetlerini öncelemek ve dahası önlemek elinizde. İstismarcıları affetmek yerine çocukları koruyacak önlemleri hayata geçirin. Tüm milletvekillerini tasarının yasalaşmaması için gerekeni yapmaya, başta tüm kadınlar olmak üzere basın ve medya kuruluşlarını ve kamuoyunu bu konunun takipçisi olmaya çağırıyoruz' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim