İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 305'nci yılı dolayısıyla Vilayet Meydanında tören düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan itfaiye erleri, belediye bürokratları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
ALNININ AKIYLA ÇIKTI
Ateş savaşçıları arkadaşlarına emekleri için teşekkür eden İtfaiye Dairesi Başkanı Ergün Peker 'Yangınların önlenmesi konusunda büyük bir hassasiyet ile çalışan teşkilatımız 2018 yılından bugüne yaklaşık 50 bin kişiye yangınların önlenmesi ve yangın sırasında yapılacaklar konularında bilinçlendirme eğitimi vermiştir. Bu eğitimleri 300'e yakın tatbikat ile uygulamaya döken teşkilatımız sokakta yaşayan kedi, köpek, kuş gibi dostlarımız için de seferber olmaktadır. 2 bin 500'e yakın yangına başarıyla müdahale eden ekiplerimiz, bin 500'e yakın kurtarma olayından alnının akıyla çıkmıştır' dedi.
HALKI BİLİNÇLENDİRİYOR
Daha sonra itfaiye erleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e ziyaret gerçekleştiren itfaiye personelleri, itfaiye teşkilatına verdiği destek dolayısıyla kendisine teşekkür etti. İtfaiye teşkilatına güveninin tam olduğunu belirten Büyükerşen, 'İtfaiyemiz başta eğitim kuruluşları olmak üzere tüm kamu ve özel kuruluşlara verdiği eğitimler ile yalnızca yangınlara müdahale etmekle kalmıyor, halkımızı yangınların önlenmesi konusunda da bilinçlendiriyor. Bu eğitimlerin en az yangınla mücadele çalışmaları kadar önemli olduğuna inanıyorum' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim