Anadolu Üniversitesi (AÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen Araştırma Seminerleri (ARSEM) Yaz Dönemi Eğitimleri, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), BİST Laboratuvarı'nda başladı. Eğitim programlarının açılış törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, İİBF Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim H. Diken ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
GENİŞ BİR UYGULAMA
Bilimsel araştırma çalışmalarında, nitel ve nicel araştırma yöntemlerini öğrenip, uygulayarak eğitimde verimliliğin arttırılmasının önemine dikkat çeken AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, sözlerine şu şekilde devam etti: 'Farklı disiplinlerden gelen araştırmacıların, araştırma kapasitelerine katkı vermeyi amaçladığımız ARSEM Yaz Eğitimleri kapsamında katılımcılara, iyi bir araştırma ve yöntem altyapısı sunuyoruz. Aynı zamanda sunduğumuz bilgiler doğrultusunda uygulama yaptırarak katılımcıların verimliliğini destekliyoruz.' İİBF Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir ise, 'Üç hafta boyunca devam edecek ARSEM eğitimleri kapsamında katılımcılar, çok farklı kurumlardan araştırmacı ve öğretim üyelerinden eğitimler alacak. Bu eğitimler hem katılımcıların gelişimine katkı sağlayacak hem de eğitmenler arası diyaloğu genişletecek' dedi.
İKİ ÖNEMLİ PANEL
ARSEM 2022 Yaz Eğitimleri kapsamında İİBF Konferans Salonunda iki önemli panel, katılımcılara yönelik ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek. Bunlardan ilki, Gulf University for Science and Technology (GUST) ve İbn Haldun Ünivesitesi (IHU)'den Prof. Dr. Ekrem Tatoğlu'nun 'Uluslararası Saygın Hakemli Dergilerde Yayın Yapma Stratejileri' başlıklı paneli, diğeri ise Oklohoma State Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dursun Delen'in 'Veri Bilimi ve Yapay Zeka : Tarihsel Süreç ve Güncel Gelişmeler' başlıklı paneli. İİBF BİST Laboratuvarı'nda 18 Temmuz – 5 Ağustos arasında gerçekleştirilecek olan eğitimlerin sonunda katılımcılara, katılım sertifikaları takdim edilecek.

Editör: TE Bilisim